Îşi pierde mandatul de ales local pentru că munceşte în străinătate

Primarul din Bengeşti Ciocadia va cere UNPR să numească un nou consilier local. Asta pentru că uneperistul Dumitru Negrea, fost viceprimar, actual consilier local, a lipsit nemotivat de la ultima şedinţă de consiliu local ce a avut loc la finele lunii iunie.

Primarul Geogia spune că acesta s-ar afla prin Germania şi, dacă la următoarea şedinţă a consiliului local din 29 iulie nu va fi prezent, va solicita conducerii partidului din care acesta face parte să numească un alt consilier local. „A plecat de vreo lună, n-a venit la ultima şedinţă de consiliu local, pe 30 luna trecută. A lipsit nemotivat, n-am vorbit cu el că-i plecat sau nu-i plecat, aşa am înţeles. El a fost înainte viceprimar, a fost contracandidatul meu, nu avem o relaţie prietenească. În lege spune aşa, pot să absenteze în mod nemotivat şi motivat, diurna nu o ia, dar el a fost nemotivat. Am înţeles că la a doua şedinţă, dacă lipseşte, se pune în discuţie schimbarea lui. Noi avem şedinţă de consiliu lunea viitoare, partidul trebuie să numească pe altcineva, UNPR să ia măsurile ce se impun. Secretarul consiliului local ştie ce are de făcut şi aplică legislaţia”a declarat Victor Geogea, primarul din Bengeşti Ciocadia.

Consiliul local din Bengeşti Ciocadia este format din 13 consilieri: 8 USL (6 de la PSD, 1 PC şi 1 PNL), 1 PRM, 1 PDL, 2 UNPR şi 1 PP DD.

Vlaicu: Mi-a spus că pleacă

Prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, spune că ştia de situaţia lui Negrea şi că, dacă va lipsi şi la următoarea şedinţă, partidul va numi pe altcineva consilier la Bengeşti Ciocadia. „Ştiu de dânsul că este de o lună plecat în străinătate, parcă în Germania pentru a-şi căuta un loc de muncă. M-a informat că pleacă. Mi-a spus că pleacă şi că dacă îşi va definitiva locul de muncă acolo mă va anunţa. În cazul în care nu reuşeşte să vină la şedinţa de consiliu local, în conformitate cu legea 215, probabil îşi va pierde mandatul de consilier al UNPR, urmând să vedem ulterior ce decizie luăm cu privire la membrul căruia îi vom da mandat pentru funcţia de consilier local”, a comentat Marius Vlaicu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: