ISJ Gorj: Profesorii vor lăsa lecțiile la poartă

Pandemia provocată de noul coronavirus i-a trimis pe elevi acasă, departe de băncile școlare și de interacțiunea cu profesorii. Pentru ca școlarii să nu piardă materia și firul orelor de curs, statul român a implementat un sistem, școala online. Pentru a putea lua parte la orele de curs, elevii au nevoie de tabletă, dar și de o conexiune la internet.

Sunt și copii care nu beneficiază de aceste facilități, iar pentru ei școala online poate deveni o ”vacanță” prelungită. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că au găsit soluții în acest caz.

Mai exact, copiii care nu au internet, tabletă sau energie electrică vor fi ajutați de către cadrele didactice. Profesorii vor merge la fiecare școlar care nu beneficiază de aceste servicii și le vor da lecțiile printate.  

”Inspectoratul Școlar Județean Gorj a cerut instituțiilor de învățământ să vină cu soluții și sugestii în acest caz. Sunt și elevi care nu au energie electrică, sunt și astfel de cazuri, dar sunt și cei care nu au acces la internet. Profesorii diriginți de la gimnaziu vor colecta de la profesorii clasei lecțiile, pe foi, și le vor duce la elevi. Le vor lăsa la poartă, tocmai pentru a se evita vreo interacțiune fizică”, spune Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Același lucru se întâmplă și pentru micuții care se află la grădiniță.

Vizualizări: 2,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: