ISU: Spitalele din Gorj ar avea mari probleme în caz de incendii

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a declarat că spitalele din Gorj nu şi-au remediat deficienţele referitoare la prevenirea şi stingerea incendiilor, chiar dacă a trecut aproape o lună de la controalele efectuate. Din cauza nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor, managerii spitalelor, cadrele tehnice, personalul medical şi auxiliar au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 10.800 lei şi 9 avertismente. Conducerile spitalelor dau vina pe lipsa banilor.

La aproape toate unităţile spitaliceşti din judeţ continuă să existe mari deficienţe în ceea ce priveşte nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu s-a întocmit planul de intervenţie, nu s-a marcat cu indicatoare toate căile de evacuare, nu a fost verificată instalaţia de descărcare a electricităţii atmosferice, materialul combustibil din lemn folosit la construcţia şarpantelor nu a fost ignifugat, iar la bucătării nu fost montate uşi etanşe la foc.

La Spitalul Orăşenesc Turceni, deficienţele instalaţiilor electrice din centrala termică şi saloanele Secţiei de Psihiatrie nu au fost remediate.

La Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti nu se asigură presiunea şi debitul de apă necesar funcţionării hidranţilor interiori de incendiu, iar <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Spitalul Orăşenesc Rovinari reţeaua de hidranţi exteriori de incendiu nu funcţionează.

De asemenea, la Spitalul Municipal Motru nu s-au luat măsuri pentru funcţionarea instalaţiei electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea în cazul întreruperii iluminatului normal.

Şi în ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Bumbeşti –Jiu sunt mari probleme deoarece rastelul cu butelii GPL utilizate la bucătărie nu este amplasat la distanţă de siguranţă faţă de clădirea spitalului.

Pentru a remedia deficienţele managerii spitalelor mai au la dispoziţie aproximativ o lună, termenul final fiind data de 30 octombrie. “Pentru neregulile neremediate, factorii de răspundere ai unităţilor spitaliceşti trebuie să informeze în ISU, cu privire la stadiul remedierii lor, în perioada 27 septembrie-30 octombrie”, a declarat Liviu Dumitraşcu, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: