Italienii ne construiesc noua centură ocolitoare!

Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul definitiv prin care autorităţile locale de la Târgu Jiu pot şti numele firmei ce se va ocupa de construirea viitoarei şosele de centură a municipiului.

Actuala centură, care a devenit strada Narciselor şi care trece prin zona Cimitirului Municipal, nu mai este de ani buni doar un drum de centură, ci o şosea plină în special cu depozite de materiale de construcţii, traficul de aici fiind unul destul de greoi. În plus, centura actuală trece pe lângă Coloana Infinitului, deci nu ocoleşte oraşul prea mult, zecile de tiruri care tranzitează drumul zilnic poluând în ritm accelerat.

Ca urmare, autorităţile au obţinut promisiunea lui Victor Ponta pentru o nouă centură a oraşului, investiţia fiind anunţată încă de anul trecut, din campania electorală. Firmele care s-au înscris la licitaţie au contestat rezultatul stabilit de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi, ca urmare, tot judecătorii au fost cei care au decis cine ne va face noul drum. COLLINI LAVORI & S.P.A. este denumirea exactă a italienilor pe care, la primăvară, ar trebui să-i vedem la muncă la marginea oraşului. Ei au fost contestaţi de alţi italieni, interesul pentru şoseaua de centură a municipiului fiind maxim printre constructorii din peninsulă.

„Respinge contestaţia formulată de Copisa Constructora Pirenaica SA, ca neîntemeiată. Respinge contestaţia formulată de SC Secol Soecieta Edile Construzioni E Lavori SpA. Menţine rezultatul procedurii de atribuire a contractului nr. 18A/1026/16.07.2013 şi actele subsecvente. Menţine soluţia privitoare la excepţia tardivităţii şi a lipsei de interes în formularea plângerii de către SC Secol Soecieta Edile Construzioni E Lavori SpA. Constată ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a deciziei Consiliului nr. 3255/C1/3178/3184/11.09.2013. Respinge plângerea formulată de SC Secol Soecieta Edile Construzioni E Lavori SpA”, au decis judecătorii.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: