ITM Gorj a trecut la fapte. Amendă pentru fabrica de confecţii

Fabrica de confecţii din Târgu Jiu a fost vineri amendată de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu suma de 3.500 lei. Reprezentanţii ITM au declarat că angajaţii desfăşurau activitate la temperaturi neadecvate şi a cerut chiar şi suspendarea activităţii până astăzi de dimineaţă. Liderul de sindicat Cristina Sârbu spune că directorul unităţii a fost avertizat încă din vară să ia măsuri ca oamenii să poate avea căldură la locul de muncă.

ITM Gorj a dat primele amenzi societăţilor care îşi ţin angajaţii în frig. Așadar, vineri fabrica de confecţii din Târgu Jiu a primit o amendă de 3.500 de lei, inspectorul șef adjunct al ITM, Simona Dumitrașcu menționând că valoarea amenzii a fost stabilită având în vedere situația financiară a fabrici. ”Fabrica de confecții a primit o amendă de 3.500 lei pentru faptul că nu asigura condițiile de lucru normale la temperaturi adecvate corpului uman în secțiile de producție. S-au dat măsuri de remediere a situației, fabrica urmând să-și suspende activitatea până la rezolvarea măsurilor”, a declarat Simona Dumitrașcu, inspector șef adjunct în cadrul ITM Gorj.

Liderul de sindicat al angajaţilor de la Confecția spune că directorul societății a fost avertizat încă din vară să ia măsuri. ”Noi le-am sugerat să suspende activitatea doar în atelierul parter unde este foarte frig și între timp să facă o reorganizare a atelierelor. Noi l-am bătut la cap pe vară să umble la instalația care e făcută praf”, a menționat Cristina Sârbu, lider de sindicat.

ACTIVITATE

Directorul societății, Constantin Racoceanu, a declarat că astăzi fabrica își va relua activitatea. ”După acest control vom lua măsuri să fie implementate surse de încălzire. Într-adevăr, temperaturile nu sunt adecvate. Activitatea va fi reluată astăzi de dimineață”, a precizat Constantin Racoceanu, directorul fabrici de confecții.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: