Iubirea pentru Corina, motiv de sinucidere

Dragoste cu năbădăi pentru un bărbat de 38 de ani din municipiu, care sâmbătă seara a ţinut cu orice preţ să îi arate iubitei sale cât de mult ţine la ea. Pentru că dragostea nu este împărtăşită şi de femeie, individul s-a urcat pe conducta de gaze de la podul Jiului din zona Pieţei Centrale şi, timp de o oră şi ceva, a ameninţat că se aruncă în apă, dar şi că îşi taie venele cu lama de ras dacă se apropie vreun poliţist de el. În tot acest timp, Ileana Cosânzeana, Corina, de fapt, pe numele real, nu a venit că vadă ce face cel care este înnebunit după ea.

Mai bine de o oră a fost blocat traficul pietonilor sâmbătă pe unul dintre trotuarele podului de peste Jiu, persoanele care doreau să treacă dintr-o parte într-alta a oraşului fiind nevoite să se mute pe trotuarul celălalt. Sorin Blanc a pus stăpânire pe caldarâm după ce şi-a lăsat papucii pe trotuar şi a ameninţat că se aruncă în apă pentru a-şi pune capăt zilelor. De fapt, spre finalul protestului său, individul a fost sincer şi a recunoscut că nu avea cum să moară. „Nu am cum să mor în apă pentru că sunt un bun înotător. Am făcut asta aşa, pentru ea, ca să-i demonstrez cât de mult o iubesc”, s-a confesat individul.

Tratat cu ţigări de oamenii legii

Zeci de minute a rămas bărbatul pe conducta de gaze, la câţiva metri înălţime deasupra apei. Oamenii legii au încercat să-l ia cu binişorul, aici venind echipaje de la Poliţie, Jandarmerie, Pompieri, Ambulanţă şi Poliţia Locală. Negocierile s-au încheiat, dar nu pentru că oamenii legii l-au convins pe Sorin să meargă acasă, ci pentru ca acesta să nu îşi pună în practică ameninţările că îşi taie venele cu lama.

În tot acest timp, individul cu gânduri suicidale a fost servit cu ţigări pe care le cerea oamenilor legii, la final, acesta luându-i la rost şi pe jurnalişti, el fiind convins că nimeni nu a făcut un gest similar pentru persoana iubită. „Ar avea vreunul dintre voi curajul să facă ce am făcut eu? Voi iubiţi? Faceţi şi voi ce am făcut eu pentru o fată. Am 38 de ani şi iubesc o femeie. Mi-aş da viaţa pentru ea. Dar să ştiţi că niciodată nu mi-aş face mie rău sau altcuiva pentru ea. Ştiţi voi, câinele care latră nu muşcă”, a recunoscut în cele din urmă bărbatul respectiv.

Amorezul a ajuns la psihiatrie

Până la urmă un amic al lui Sorin l-a convins pe acesta să treacă înapoi de grilajul metalic şi să meargă acasă, lucru care s-a şi întâmplat. Forţele de ordine s-au retras pentru a evita un incident cu acesta, mai ales că bărbatul mai avea în buzunar nişte lame de bărbierit, pentru orice eventualitate el fiind aşteptat sub pod de către un echipaj de la Pompieri cu o barcă ce putea folosită pentru salvarea acestuia de la înec. Pe mal s-au adunat şi curioşi, zeci de persoane criticându-l pe Sorin pentru gestul său nebunesc de  a pune pe jar atâta lume. „Pune atâta lume în mişcare şi pentru ce? Pentru tâmpeniile din capul lui. Nu ştiu, dar nu mi se pare normal ce face el. Ori e băut, ori aşa îi merge lui mintea. Cei ca el ar trebui duşi la psihiatrie, nu lăsaţi liberi printre noi”, a spus Gabriela Dinu, o pensionară care nu a putut să traverseze podul decât după ce jandarmii au întors-o din drum şi i-au recomandat trotuarul celălalt.

În final, gorjeanul amorezat de Corina a ajuns în grija medicilor de la psihiatrie, care nu îl vor trata de problemele lui sentimentale, ci de cele psihice. Dacă va fi găsit iresponsabil pentru faptele sale, Sorin nu va risca nici măcar o amendă din partea poliţiştilor, ci un tratament medical care să îl readucă cu picioarele pe pământ.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: