Jandarmii și polițiștii riscă să rămână fără poligon

În poligonul din Turcinești nu se mai fac în acest moment trageri. Este cunoscut faptul că aici se organizau concursurile de tir organizate de polițiști și jandarmi și tot aici se antrenau oamenii legii care folosesc arma de foc. Acest teren pe care acum este poligonul a fost revendicat de Hidroelectrica, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj încearcă să-l câștige în instanță.

În Poligonul de la Turcinești, se organizează de câțiva ani buni finala Campionatului Național de Tir organizat de Ministerul Afacerilor Interne. Tot aici polițiștii și jandarmii executau frecvent trageri, însă de ceva timp nu s-a mai întâmplat acest lucru pentru că poligonul nu mai este omologat. Mai mult decât atât se pare că Hidroelectrica vrea să-i lase pe oamenii legii fără această zonă în care se perfecționează în a mânui arma de foc.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj a concesionat de la Primăria Târgu-Jiu terenul pe care este amplasat poligonul, însă Hidroelectrica revendică în acest moment terenul. Cei de la Inspectoratul Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” nu au vrut să ofere prea multe informații despre această situație pentru în este un proces în instanță. „Vă comunicăm că pe rolul instanţelor de judecată se află un dosar privind dreptul de proprietate asupra terenului. În ceea ce priveşte autorizarea pentru trageri, vă comunicăm că se află în derulare procedura de reomologare a Poligonului Turcineşti conform normelor legale în vigoare. Tragerile cu cadrele unităţii se execută pe baza unui protocol într-un Poligon aparţinând Ministerului Apărării Naţionale”, este răspunsul oferit de reprezentanții IJJ Gorj.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: