Jocurile Olimpice- în judeţul Gorj

Patru comunităţi din judeţul nostru se vor întrece în activităţi sportive interesante, începând de mâine. Proiectul „Jocurile Olimpice-în judeţul Gorj”, iniţiat de Asociaţia „Tineri Fără Frontiere”, prin voluntarii săi, vizează o serie de competiţii sportive între patru localităţi din judeţul nostru şi anume Rovinari, Novaci, Bumbeşti Jiu şi Turceni.

Tinerii din cadrul celor patru localităţi vor avea ocazia să intre în contact cu voluntari din alte ţări în timpul competiţiilor sportive şi vor fi recompensaţi cu trofee şi diplome. „Noi avem câte doi voluntari pe comunitate şi în fiecare săptămână cei doi voluntari din fiecare comunitate în parte vor fi gazde pentru concursuri. Debutăm la Rovinari şi apoi în fiecare comunitate în parte. Sunt puse în joc trofee şi diplome”, a declarat Lucian Becheru, coordonator programe tineret în cadrul Asociaţiei „Tineri Fără Frontiere”.

Fiecare comunitate participantă trebuie să vină cu câte 12 participanţi de fiecare, elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani şi care au fost delegaţi de cadrele didactice responsabile în funcţie de competitivitatea acestora. „În urma parteneriatelor făcute cu unităţile de învăţământ, cadrele didactice au ales tinerii în funcţie de rezultatele lor sportive pentru că fiecare comunitate îşi doreşte să câştige”, a declarat Lucian Becheru.

Concursul va debuta mâine la Rovinari cu un meci de fotbal masculin, în sala de sport, şi se va încheia pe 27 februarie cu un meci de volei feminin la Novaci.

Organizatori sunt voluntarii din cadrul Asociaţiei „Tineri fără Frontiere” cu sprijinul autorităţilor locale dar şi a instituţiilor de învăţământ. Competiţiile sportive cuprind două secţiuni, una de sport şi cealaltă de concurs la care vor participa tineri cu vârste între 11 şi 14 ani şi va cuprinde patinaj artistic, cursa ştafetă, jocuri cu sfoara şi oameni de zăpadă şi sumo.

Obiectivul acestui proiect este acela de a integra mai uşor tinerii în comunitate, de a facilita accesabilitatea la un astfel de proiect dar şi de a uşura comunicarea între voluntari şi tineri.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: