Judecător gorjean, candidat la CSM

Elena Popescu, judecător în cadrul Judecătoriei Târgu Jiu, este unul din cei 53 de magistraţi din ţară care vor concura pentru un post în Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta este singurul magistrat din Gorj care şi-a depus candidatura. Aceştia vor candida pentru 11 locuri.

Elena Popescu este unul dintre judecătorii care i-au dat 25 de ani de puşcărie lui Marcel Ţundrea, acuzat că a omorât o minoră din Pojogeni. Recent s-a descoperit că în cazul acestuia s-a făcut o eroare, iar adevăratul criminal este liber, după ce Ţundrea a stat în închisoare până a murit.

Potrivit calendarului pentru alegerile din 2010, pe 1 noiembrie au loc adunările generale la instanţe şi parchete pentru desemnarea noilor membri ai CSM, iar 15 decembrie este data limită până la care actualul Consiliu trebuie să trimită la Senat, spre validare, lista cu noii membri. 

Mandatul membrilor actualului Consiliu expiră pe 11 ianuarie 2011, dată până la care Senatul îi va valida pe noii membri ai Consiliului. Viitorii membri ai CSM vor avea activitate permanentă obligatorie. Durata mandatului membrilor CSM este de şase ani, iar preşedintele Consiliului este desemnat dintre membrii aleşi, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: