Jupâneşti: Fără bani pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap

Tot mai multe primării din judeţul Gorj se confruntă cu probleme de ordin financiar. Primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşită, spune că nu mai sunt bani la bugetul instituţiei pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi nici chiar pentru plata salariilor angajaţilor. Dacă pentru aceştia din urmă s-ar mai găsi fonduri, pentru ceilalţi situaţia este incertă. Primarul speră să primească ceva bani printr-o rectificare bugetară.

Autorităţile locale din Jupâneşti spun că au nevoie de câteva zeci de mii de lei pentru a putea face plăţile către cei aproape 40 de însoţitori ai persoanelor cu handicap, dar şi pentru indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi. Bani nu sunt nici pentru plata salariilor celor 13 angajaţi ai primăriei, însă în acest caz autorităţile cred că vor reuşi să strângă sumele necesare cât să fie acordate la timp. “Cu salariile sper să mă pot descurca pentru luna asta, de aici înainte voi vedea ce fac cu însoţitorii, cu persoanele cu dizabilităţi, aici este o problemă. Pe luna asta o să plătesc, dar pentru luna viitoare situaţia este incertă. Însoţitori cu drept salarial am 22 iar care au indemnizaţie mai sunt încă 17. Sunt peste 25.000 de lei lunar, asta fiind contribuţia noastră, pentru că mai dă şi Ministerul Finanţelor. Sperăm să aducă şi banii ceilalţi printr-o rectificare, pentru ultimele trei luni. Şi noi prognozăm bugetul până la nivelul lunii septembrie, maximum octombrie. Pentru că nu avem de unde mai mult. S-a făcut rectificare an de an, sper să se facă şi anul acesta”, a declarat Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti.

Şi la primăria Dănciuleşti ar putea exista probleme cu acordarea drepturilor salariale luna aceasta. Autorităţile locale au anunţat deja angajaţii că s-ar putea să nu îşi primească lefurile la timp din cauza lipsei de fonduri la bugetul local. 

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: