Khraibani a prezentat investitorii englezi la Ministerul Economiei

Ministerul Economiei agreează proiectele propuse de Camelia Khraibani privind înfiinţarea la Motru a staţiilor de brichetare a cărbunelui şi de gazeificare şi lichefiere a lignitului. Deputatul Colegiului IV a avut, la Bucureşti, o întâlnire cu partenerii englezi şi cu ministrul secretar de stat în vederea realizării unui studiu de fezabilitate. Împreună cu autorităţile locale de la Motru, Camelia Khraibani a identificat posibile locaţii pentru cele două fabrici. Este vorba de minele dezafectate, spaţiile respective corespunzând pretenţiilor firmelor implicate în procesul tehnologic.

Camelia Khraibani a făcut primele demersuri în vederea realizării proiectelor ce vizează înfiinţarea la Motru a staţiei de brichetare a cărbunelui şi a platformei de gazeificare şi lichefiere a lignitului. În urmă cu două zile, aceasta şi-a prezentat proiectele care ar asigura locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane. Întrucât reprezentanţii Ministerului Economiei agreează proiectele, deputatul Colegiului IV va continua demersurile, urmând ca în a doua jumătate a lunii august să aibă loc o întâlnire cu reprezentanţii firmelor implicate în procesul tehnologic. „Împreună cu partenerul englez am fost la Ministerul Economiei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate. În cursul zilei de vineri mă voi întâlni cu domnul Ciurel, pentru a-i cere unele sfaturi. Am nevoie de ajutorul dumnealui, întrucât mineritul este un domeniu nou pentru mine, ţinând cont că până acum am lucrat în sistemul de sănătate. În zilele de 15 august şi de 2 septembrie ne vom întâlni şi cu reprezentanţii firmelor implicate în procesul tehnologic. Chiar dacă mi-am stricat vacanţa cu deplasările la Bucureşti, sper să pot duce până la capăt ceea ce mi-am propus. Oamenii din Motru vor să muncească, iar cele două fabrici le-ar asigura până la 300 de locuri de muncă”, a declarat Camelia Khraibani.

Deputatul a mai precizat că s-au identificat posibile locaţii pentru realizarea staţiei de brichetare a cărbunelui şi a platformei de gazeificare şi lichefiere a lignitului. „Împreună cu domnul primar de la Motru am identificat şi posibile locaţii pentru înfiinţarea staţiei de brichetare a cărbunelui şi a platformei de gazeificare şi lichefiere a lignitului. Primele vizate sunt minele dezafectate, care întrunesc condiţiile prevăzute în proiect. Spaţiile în care se vor putea realiza staţiile trebuie să aibă apă, bandă de cărbune, cale ferată şi 50 de hectare de teren”, spune Khraibani.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: