Kienbaum, obligată să spună cum l-a selectat pe Ciurel

Firma de recrutare Kienabum trebuie să dea socoteală instanţei de judecată din Gorj despre modul de selecţie a managerului de la Complexul Energetic Oltenia.

Un nou termen, ieri, în procesul intentat de Fondul Proprietatea împotriva Complexului Energetic Oltenia privind modul de selectare a lui Laurenţiu Ciurel, de către firma Kienbaum, în funcţia de manager al companiei. Magistraţii Tribunalului Gorj au amânat cauza până pe 2 octombrie 2013, timp în care firma Kienbaum Executive Consultants GmbH - Sucursala Bucureşti trebuie să depună la dosar „înscrisurile care reliefează procedura de selecţie a candidaţilor“.

Procesul a început pe 4 martie 2013, imediat după ce a fost anunţată selectarea lui Ciurel în funcţia de manager privat. Fondul Proprietatea a contestat modul de selecţie menţionând că nu au fost intervievaţi toţi candidaţii. În plus, Ciurel este fost vicepreşedinte PSD Gorj, iar Ordonanţa privind guvernanţa corporatistă vorbeşte de manageri privaţi, persoane neimplicate politic. La ultimul termen, şi Laurenţiu Ciurel a făcut o intervenţie. „Desemnarea dlui. Laurenţiu Ciurel în funcţia de Director General a avut loc după depunerea unei liste scurte de candidaţi, români şi străini, de către Kienbaum, compania independentă de executive search implicată în procesul de selecţie. Lista îl includea şi pe dl. Ciurel. În mod surprinzător, nici Consiliul de Supraveghere, nici Comisia de Nominalizare şi Remunerare formată la nivelul Consiliului nu i-au intervievat pe ceilalţi candidaţi incluşi pe lista scurtă şi au decis să îl desemneze direct pe dl. Ciurel“, se arată într-un comunicat al Fondului, din data de 22 ianuarie 2013.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: