La bazinul de înot din Târgu Jiu se intră cu dosar cu șină

Primarul din Târgu Jiu a anunțat pe paginile de socializare că noul bazin de înot va fi deschis pe 1 iunie. Târgujienii s-au arătat surprinși de documentele pe care trebuie să le prezinte la intrare.

“Toți cetățenii care doresc să practice înotul pot solicita accesul în incinta bazinului acoperit, cu respectarea unor condiții obligatorii.

Aceștia vor solicita o programare chiar la intrarea în bazin, achitând taxa de intrare în funcție de numărul de ore. Vor fi prezentate, de asemenea, documentele obligatorii pentru acces:

- copie certificat de naștere sau carte de identitate;

- adeverință medicală cu mențiunea "Apt pentru înot";

- adeverință medicală cu mențiunea "Apt pentru bazin" de la medicul specialist dermatolog, la un interval de 90 de zile;

- cerere de înscriere;

- declarație din partea părintelui, tutorelui sau aparținătorului legal precum că a luat la cunoștință de regulamentul bazinului, normele de comportare, interdicții și obligații.

Cursanții sunt obligați să dețină cască, papuci, prosop, costum de baie sau slip”, a transmis primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Oamenii au fost uimiți și au criticat decizia. “Cred că ați exagerat cu adeverința de la medicul dermatolog. O programare la medicul dermatolog se poate face peste 2-3 luni, poate poate și mai mult... iar dacă ajungi să iei o adeveriță la dermatolog nu ți-o dă în urma mai multor analize făcute, o dă doar contra-cost”, este unul din comentarii.

Romanescu a făcut un pas înapoi și a răspuns că și adeverința de la medicul de familie este acoperitoare.

“Mai bine se lipsește lumea, parcă intri în operație cu atâtea adeverințe”, a comentat cineva. “Doar la Târgu Jiu trebuie să ai act de identitate și adeverință de la medic pentru intrarea în bazin, ceva ce depășește imaginația, dar cu toate acestea era predictibil. Aaa, și bineînțeles programare, doar tot orașul va dori să vina zilnic la înot, în același timp”, este un alt comentariu.

“Puteați să organizați în timpul zilei cursurile de înot, iar ulterior intrarea permisă tuturor, în limita locurilor disponibile (dacă se dorește a fi un bazin civilizat). Sau cu alte cuvinte cum se procedează în tot restul lumii. Să îți faci programare pentru orele 22-23, absolut hilară situația”, este un alt comentariu la postarea primăriei. “Toate documente puse într-un dosar cu șină!”, a concluzionat, ironic, un internaut.

Va fi interesat de văzut dacă pe 1 iunie va fi cineva cu toate actele în regulă.

Vizualizări: 2,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: