La clasa pregătitoare s-au înscris mai mulţi copii decât au fost recenzaţi

În şcolile din judeţul Gorj s-au înscris mai mulți copii decât  au fost recenzați. Chiar dacă numărul copiilor care vor intra în această toamnă în clasa pregătitoare şi în clasa I este mai mare decât cel care a rezultat în urma numărării copiilor, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj îi asigură pe părinți că există locuri suficiente în unitățile de învățământ.

După finalizarea etapelor de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I pe liste au apărut mai mulți copii decât au fost recenzați. Astfel, deși pentru clasa pregătitoare au fost recenzați 1926 de copii, în final s-au înscris 2013, iar dacă pentru clasa I au fost numărați doar 2946 de micuți, până la urmă au fost înmatriculaţi 3303. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean susține că sunt locuri suficiente pentru toți copiii și mai sunt și școli care au propus mai multe clase decât au realizat. Locurile rămân însă valabile, dat fiind faptul că până la începutul anului vor exista solicitări din partea părinților. Au fost stabilite 146 de clase pregătitoare și 184 de clasa I. Directoarea Valeria Vâlceanu de la Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu spune că la nivelul acestei instituţii au fost ocupate toate locurile de la clasa pregătitoare. Mai mult decât atât, au venit solicitări din partea părinţilor şi după finalizarea etapelor. ”Am realizat două clase pregătitoare, iar la clasa I ne-au mai rămas patru locuri libere. Pentru cazurile speciale se va organiza o altă etapă în luna septembrie a acestui an. La noi au mai venit părinţi să se intereseze dacă mai avem locuri libere, însă i-am trimis la sediul ISJ Gorj”, spune Valeria Vâlceanu. La nivel naţional pentru anul şcolar 2012-2013 s-au înscris 127.665 de elevi pentru clasa pregătitoare şi 171.885 de elevi pentru clasa I.

Ministerul Educaţiei a anunţat recent că la clasele pregătitoare nu vor preda cadre didactice debutante, urmând ca acoperirea cu dascăli să fie făcută în urma transferurilor și a detaşărilor. ”Există un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale care prevede transferul şi detaşarea cadrelor didactice. Astfel, nu vor exista cadre didactice debutante care vor preda la clasele pregătitoare. De asemenea, a fost acreditat programul pentru formarea continuă pentru cadrele didactice ce vor preda la clasele pregătitoare, realizat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei”, a precizat Liviu Marian Pop, ministrul Educaţiei.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: