La facultate e important să iei 5-ul

Acum câteva luni, Facebook-ul era rupt în două de o poză din concediu postată de Mircea Badea, chiar el. Îl înfățișa pe șpagatist (în sensul că face mult șpagat, nu c-ar fi fost pe lista de plată de la RMGC) alături de patronul Voiulescu și de colegii Gâdea și Ursu, pe o plajă, salutând fiecare fotograful cu mâna dreaptă ridicată în sus, cu toate degetele răsfirate.

Acum, verdictul de la Tribunalul București a venit parcă la cererea împricinaților: cinci ani cu executare pentru profesorul Voiculescu (decizie nedefinitivă, dar destul de grăitoare). Acum, ca de obicei, lumea se va împărți în două. Unii, cu gustul răutăcios al răzbunării pe turnător pe limbă, vor spune că s-ar făcut dreptate și că într-adevăr justiția își face treabă. Alții, în special turbații de la Antena 3, vor spumega pe cea mai nouă decizie politică a instanței aflate sub comanda lui Traian Băsescu. Iar Băsescu n-are nici un interes să se dezvinovățească cumva. Dimpotrivă.

Am mai spus-o, Antena 3-iștii nici nu-și dau seama cât au greșit transformându-l pe Băsescu, de-a lungul timpului, în răul absolut. Pentru că răul absolut este și cel care deține puterea absolută. Dacă te uiți la Antena 3, o să crezi că Putin în Rusia e un biet neajutorat față de Băsescu în România, cel de care se leagă toate deciziile tuturor instanțelor, fie ele de stat sau private, din țară. De fapt, din Europa Centrală și de Est.

Cât despre Dan Voiculescu, el ne-a scris de pe blog un text optimist, numai bun de preluat de Antena 3 și difuzat, cu voce gravă, la fiecare 10 minute: ”O să mă întorc”, promite dom' profesor, la finalul lui. Aici chiar credem că se va ține de cuvânt. Într-adevăr, se va întoarce. Cu spatele.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: