La medic cu bon de ordine

Aglomeraţia de la cabinetele din Policlinică nu a fost rezolvată nici după ce a fost impus un număr de consultaţii şi nici după ce s-a trecut la bonuri de ordine. Cei care vin de la primele ore ale dimineţii să ia bon să intre primii au o surpriză. Prioritate au pacienţii din spital, aşa încât cel care are bonul cu numărul 1 ajunge să intre atunci când era rândul celui cu bonul 5.

Gorjenii care au probleme de sănătate şi se prezintă la cabinetele medicilor specialişti din Ambulatoriul Spitalului Judeţean au de aşteptat ore întregi pentru a fi consultaţi. „Nu e posibil aşa ceva. Asta e bătaie de joc. Vor să ne omoare cu zile. Ne ţin pe aci pe holuri ca pe nişte câini. Venim de la ora şase să luăm bonuri de ordine să intrăm printre primii şi mai stăm trei patru ore pe la uşi, că au pile pe care le bagă în faţă. Să facă mai multe cabinete dacă nu se descurcă”, spun supăraţi oamenii. 

Conducerea Ambulatoriului susţine că s-a ajuns în această situaţie din cauza contractului semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj care a plafonat numărul de consultaţii în funcţie de fiecare cabinet. Mai mult decât atât, medicii care fac consultaţii peste numărul contractat cu casa pot suporta din buzunar costurile acestor servicii medicale. „Nu din vina noastră s-a ajuns în această situaţie. Prin contractul semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de sănătate s-a stabilit un anumit număr de consultaţii zilnice pentru fiecare cabinet în parte. De exemplu ca cabinetul de Psihiatrie sunt contractate 14 consultaţii pe zi, dacă se fac depăşiri, consultaţiile făcute peste se discută cu cei de la casă, iar dacă sunt foarte multe, sunt suportate de medicul specialist. Mai mult decât atât dacă sunt contractate 14 consultaţii, medicii nu pot să dea mai multe reţete. Asta este situaţie”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu

Pe viitor se aşteptă ca numărul bolnavilor care se prezintă în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu să crească, pentru că oamenii nu au bani să meargă la cabinetele particulare sau la medicii de familie.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: