La Plopşoru este cea mai mare rată a şomajului

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a prezentat ieri o situație cu localitățile în care sunt cei mai mulți șomeri. Fruntaşă este comuna Plopşoru.

Potrivit directorului AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, comunele Plopșoru și Padeș au cea mai mare pondere a şomerilor în populație. Plopșoru se situează însă în vârful comunelor cu cei mai mulţi șomeri. ”La Padeș sunt 215 șomeri la o populaţie de 3.129 de locuitori. Asta înseamnă o pondere de 6,87%. La Plopșoru avem 344 şomeri la o populaţie de 4.294, însemnând o pondere de 8,01%”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

În rândul orașelor din Gorj, cel mai prost la capitolul şomeri se află Târgu Cărbunești  cu o pondere de 4,12%, urmat de Rovinari cu 4,11.

Cursuri la Crasna

Cetățenii comunei Crasna au luat cu asalt Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj pentru organizarea cât mai multor cursuri de lucrător în creșterea animalelor. Deja agenția a finalizat un astfel de curs, alte două sunt în derulare iar un altul este pe punctul de a începe. Potrivit directorului AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, acest curs a prins foarte bine în rândul cetățenilor din Crasna pentru că majoritatea au proiecte pe fonduri europene și li se cere o astfel de calificare. ”La cele două cursuri aflate în derulare avem 56 de șomeri dintre care opt sunt indemnizați. Cursul durează trei luni iar solicitări avem foarte multe, deja ne gândim să mai formăm o grupă până la finele lunii”, a declarat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: