La președinte neamț gângav, măcar un selecționer neamț să nu facă poporul de râs

Christoph este neamț. Are o mustață dubioasă. Nu de Hitler, ci mai degrabă de star porno pe care-l vedeam miercuri seara pe RTL. Îl mai cheamă și Daum.

Profesional, a câștigat Bundesliga și supercupa Germaniei, în același an, cu VFB Stuttgart. Un campionat și o cupă ale Turciei cu Beșiktaș. Un campionat al Austriei cu Austria Viena. Din nou, două campionate și o cupă ale Turciei cu Fenerbahce. Omul câștigă pe oriunde s-ar duce și e un profesionist desăvârșit. Probabil de asta a fost și prost primit în România. Ni se pune o perde de ură peste ochi când vedem un străin serios care ne amenință job-urile și stilul nostru de „las-o, mă, că merge și-așa”.

Pe plan personal, Daum este implicat în foarte multe acțiuni de caritate și spune că, dacă ar putea să rezolve o singură problemă a omenirii sau personală, ar face în așa fel încât să se oprească toate războaiele. Idolii lui sunt Gandhi, Mandela, Martin Luther King și Maica Tereza. Zice că aceștia sunt adevăratele superstaruri, nu fotbaliștii. Mai spune că el însuși a fost puternic influențat de viețile lor. În timpul liber este mare amator de artă, în special pictură, și, desigur, de bere.

N-a ajuns bine la Națională și s-a apucat de treabă, într-o perioadă în care toți baștanii din fotbal sau politică sunt în concedii. A mers la toate meciurile posibile, inclusiv la cele de juniori. Și-a stabilit întâlniri la cafea cu toți conducătorii de club și antrenorii importanți, a fost sincer în legătură cu problemele pe care le avem și pare dispus să ia la Națională pe cine merită, nu pe cine spune Anamaria Prodan sau Becali.

Cu cât e mai OK în tot ceea ce face, cu atât e mai înjurat de toată lumea. De români, adică. Asta nu e rău deloc. Eu aș fi cu ochii pe Daum, în locul vostru. Dacă reușește să se facă respectat și plăcut de către jucătorii pe care îi va convoca, s-ar putea să vedem o altă Românie, chiar așa, cu multele ei defecte și cu marele handicap de-a fi ratat niște generații. Nici la handbal nu avem cine știe ce infrastructură sau investiții, iar mâna străină s-a văzut acolo de la bun început. Ceva îmi spune că se va vedea și la fotbal.

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: