La şcoală printre dărâmături

În 30 de unităţi de învăţământ din Gorj se fac lucrări de reabilitare şi în prezent. Un exemplu este Şcoala „Pompiliu Marcea“ unde elevii trebuie să reţină informaţia de la profesori având pe fundal de lovituri de ciocan.  

Şcoala Generală „Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu este una dintre unităţile de învăţământ din judeţ unde lucrările de reabilitare au început pe ultima sută de metri. „Lucrările de renovare a şcolii au început după 1 septembrie din cauză că nu au fost bani. A fost zugrăvită faţada şcolii, urmează ca în câteva săptămâni să terminăm. Nu va fi nicio problemă întrucât copii nu vor avea acces în zona unde se lucrează iar sălile unde aceştia învaţă sunt în altă parte”, a spus Ion Floroiu, directorul Şcolii „Pompiliu Marcea”.

Antonie: „Nu se fac decât lucrări de exterior“

Şcoala Generală „Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu nu este singura unitate de învăţământ unde se lucrează în timpul anului şcolar, în această situaţie sunt mai multe şcoli din judeţ, in special din mediul rural.

„Sunt în jur de 30 de şcoli care au primit elevii la 14 septembrie şi se mai fac lucrări. Nu se fac decât lucrări de exterior astfel că nu e o problemă prea mare că se zugrăveşte sau se împrejmuieşte în prezenţa elevilor”, susţine Vasile Antonie, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „Mai sunt localităţi precum Dăneşti, Glogova unde sunt probleme mai grave în rest se pot face ore“.

Directorii de şcoli sunt mulţumiţi că au primit bani pentru renovarea şcolilor chiar dacă lucrările se fac în timpul orelor de curs.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: