La Tismana, 1 Aprilie a venit de ieri

Nu e nicio păcăleală, deşi exact asta a crezut o localnică din oraşul amintit atunci când a mers să îşi achite impozitele şi taxele pe anul în curs. Maria Surupăceanu a fost trimisă de fiul ei, Cosmin Petruţ, pentru a-i plăti dările către stat, ştiut fiind că ieri era ultima zi în care mai erau oferite bonificaţiile de 10%, de acum încolo fiind percepute penalizări. Femeia a dat banii şi a primit o chitanţă, pe care nu s-a uitat ce scrie însă până când fiul ei nu a întrebat-o de ce nu a beneficiat şi de reducerea de zece procente.

„Eu eram la Târgu Jiu şi mama mi-a spus că a plătit 4 milioane de lei vechi, dar că nu are nicio reducere de 400.000. Nu e cine ştie ce sumă, eu doar am întrebat-o, iar ea mi-a spus atunci că pe chitanţa primită scrie data de 1 aprilie, nu de 31 martie. Ea a luat hotărârea să meargă la Primărie şi să ceară explicaţii, iar funcţionarul cu care a discutat i-a vorbit urât şi a spus că oricum nu are ce să-i facă pentru că el nu foloseşte calculatorul, ci scrie de mână, iar chitanţa era un act contabil valabil. I-a explicat că el îşi încheiase deja bilanţul pe martie şi de aceea i-a trecut chitanţa cu 1 Aprilie, după care a început s-o împingă pe mama şi s-o scoată afară din birou”, povesteşte fiul femeii. Maria Surupăceanu a mers ulterior la Poliţie şi a depus o plângere în care îl acuză pe angajatul Primăriei Tismana de comportament abuziv.

Primarul are o explicaţie

Edilul din Tismana, Costel Buzianu, a lipsit ieri de la birou, fiind plecat la Bucureşti cu treburi importante. Primarul spune că este foarte posibil ca pe chitanţa respectivă să fi fost trecută data de azi întrucât nu mai putea fi folosită cea de ieri dacă actele contabile fuseseră deja închise. „Ieri a fost şi o zi de bilanţ, era sfârşit şi de lună şi de trimestru, şi dacă cei de la contabilitate trebuiau să prezinte la Târgu Jiu documentele care le sunt cerute până la data de 31 martie era evident că situaţia contabilă era încheiată, deci nu mai puteau să taie chitanţă decât cu data de 1 Aprilie. Nu cred că aici ar fi o problemă, iar dacă au fost îmbrânceli sau alte probleme pe acolo cred că are cine să lămurească lucrurile pentru că există organe ale statului în acest sens”, a explicat primarul.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: