Lăsaţi-l în pace pe Ciurel!

Aşa val de susţinere pentru un urmărit penal nu am mai văzut de prin 2004, când în jurul lui Nicolae Mischie se făcuse un zid de primari şi consilieri PSD. Care au dispărut toţi imediat după mazilirea lui Mischie de la şefia partidului şi a judeţului, corul de pupincurişti regrupându-se în jurul noului dos de la conducerea Gorjului.

Nu ştiu dacă Ciurel va avea soarta lui Mischie, dar începutul e promiţător. Mesajele publice de susţinere pentru Laurenţiu Ciurel au venit mai întâi dinspre PSD. „Laurenţiu Ciurel este un profesionist, şi-a făcut şi îşi face treaba foarte bine. Este salvatorul Complexului Energetic Oltenia, l-a salvat de sub mâna răpitorilor şi de noapte şi de zi”, a sărit Ion Călinoiu, vicepreşedinte naţional al PSD. „PSD îl va susţine întotdeauna pe Ciurel”, a spus şi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. „Sunt 100% alături de Ciurel”, a completat pesedistul Gheorghe Pecingină, care chiar a precizat că dosarul va fi închis după alegerile prezidenţiale.

Zidul politic nu era însă suficient, aşa că a fost completat cu susţinători din sfera guvernamentală, care reprezintă statul în Consiliul de Supraveghere al complexului. Consiliu care a scris negru pe alb, într-un comunicat, că faptele de care este acuzat Ciurel sunt prea vechi şi nu mai produc efecte, astfel că nu sunt motive pentru înlăturarea acestuia din funcţie, doar pentru că DNA l-a pus sub urmărire penală pentru trei fapte de abuz în serviciu, care ar fi produs un prejudiciu complexului de 84 de milioane de lei.

Bomboana pe colivă au pus-o ieri liderii de sindicat afiliaţi la „Univers”, obişnuiţi să fie preş în faţa lui Ciurel de circa un an, de când s-a produs ruptura în mişcarea sindicală. „Lăsaţi-l în pace pe Ciurel!”, a fost apelul un lider de la Turceni, cu care presupun că se vor solidariza şi alţii în zilele următoare. Ca să fie tabloul complet, mai menţionăm că un ziar local care are contract baban cu Complexul Energetic Oltenia scria ieri despre procurorul de caz din dosarul „Şova-Turceni-Rovinari” că este „scursură”, „vacă nebună”, „cretină”.

Dacă Ciurel este nevinovat, cu certitudine acest lucru va fi lămurit în timp. Toată această fojgăială produsă doar pentru că a început urmărirea penală a acestuia arată însă teama unui grup de interese care ar avea mult de pierdut prin plecarea lui Ciurel din sistem. Iar a spune permanent că „Ponta este ţinta reală a acestui dosar politic” nu face decât să amplifice suspiciunile care planează asupra acestuia. Poate că DNA ar trebui să se aplece mai mult pe afacerile acestor zile, decât pe dosarele pline de praf.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: