Leagănul de copii din Cărbuneşti, în carantină

Leagănul de copii de la Târgu Cărbuneşti se află în carantină de câteva zile şi va rămâne aşa pentru încă o săptămână. Cinci copii s-au îmbolnăvit de varicelă şi au fost izolaţi de restul copiilor găzduiţi acolo.

Nimeni din afara instituţiei nu are voie să intre în clădire. În această unitate sunt îngrijiţi zeci de minori. „Un număr de cinci copii au fost şi sunt în carantină şi nu au putut merge în tabără pentru că au avut varicelă. Fiind în colectivitate, au luat de la şcoală, de la alţi copii. Nu a mai apărut niciun caz, obligativitatea este să mai stea câteva zile în carantină. Copiii respectivi vor fi recompensaţi cu un alt program de recreere. Sunt monitorizaţi, sunt trataţi, însă nu are voie nimeni să intre în unitate. Asta este procedura, în primul rând pentru protecţie. Trebuie să treacă minim 18 zile, ar mai fi o săptămână”, a declarat Ninela Gruia, director adjunct Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.  

Peste 60 de copii sunt îngrijiţi la leagănul de copii din Târgu Cărbuneşti, de la nou născuţi până la copii de 18 ani. Sunt copii care nu pot fi crescuţi în familie, abandonaţi sau cu diverse situaţii. În această perioadă, copiii de aici sunt trimişi în diverse tabere, la mare în special. Până acum 54 dintre ei au mers în astfel de programe, urmând să fie organizate şi alte tabere. Leagănul de copii va intra în curând în reabilitare, iar minorii îngrijiţi aici vor fi mutaţi provizoriu la internatul liceului din Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: