Lexi Star mai asigură laptele elevilor doar două săptămâni

Consiliul Judeţean Gorj nu a finalizat licitaţia privind atribuirea produselor pentru elevi în cadrul programului guvernamental „Laptele şi cornul”. Chiar dacă s-a desemnat firma care va asigura furnizarea cornului până în anul 2016, problema laptelui urmează să se definitiveze la începutul lunii martie.

Firma Lexi Star va mai distribui „laptele” elevilor până pe data de 4 martie când se va finaliza şi ultima licitaţie organizată de către Consiliul Judeţean Gorj pentru atribuirea produselor către elevi şi preşcolari în cadrul programului guvernamental „Laptele şi cornul”.

Începând cu data de 1 februarie, distribuirea produselor de panificaţie a fost preluată de către Vel Pitar, firma câştigătoare a licitaţiei care a avut loc la sfârşitul lunii trecute. În momentul de faţă este în plină desfăşurare procedura de achiziţie privind desemnarea societăţii care se va ocupa de furnizarea produselor lactate. „Începând cu data de 1 februarie, distribuirea cornului a fost preluată de către Vel Pitar conform deciziei date de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Licitaţia privind distribuirea laptelui a fost reluată, urmând ca în data de 4 martie să aibă loc deschiderea ofertelor. Până la desemnarea câştigătorului, firma Lexi Star se va ocupa de distribuirea produselor lactate, strict pentru această perioadă”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Conform estimărilor făcute de către specialiştii instituţiei, valoarea contractului este cuprinsă între 15.884.180 şi 17.959.500 lei. Durata contractului este de patru ani, anual urmând a fi încheiat un contract subsecvent. De programul guvernamental „Laptele şi cornul” beneficiază aproximativ 40.000 de elevi şi preşcolari.

CONTESTAŢII

Consiliul Judeţean Gorj dorea să atribuie contractul-cadru „Furnizare produse lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari în perioada de şcolarizare 2012-2016 încă din luna august a anului trecut, însă din cauza contestaţiilor firma Lexi Star s-a ocupat de distribuirea laptelui şi a cornului şi după expirarea contractului.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: