Liberalii au stabilit candidaţii pentru şase localităţi

Liberalii au făcut publice rezultatele sondajelor efectuate la sfârşitul lunii februarie. Ba mai mult, şi-au desemnat candidaţii pentru primăriile a şase dintre cele 10 localităţi sondate.

Reprezentanţii PNL Gorj au efectuat sondaje de opinie în perioada 20-28 februarie, în 10 localităţi din judeţ: Rovinari, Teleşti, Tismana, Glogova, Urdari, Licurici, Novaci, Cătunele, Săcelu şi Dăneşti. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 36.044 locuitori, dintre care 2.329 de respondenţi, 6% din populaţia cu drept de vot. „Majoritatea primarilor din localităţile unde s-au efectuat sondaje sunt pedelişti. S-a observat că aceşti primari au devenit victimele guvernării proaste ale partidului pe care îl reprezintă”, a declarat Claudiu Săftoiu, vicepreşedintele filialei PNL Gorj.

PC, sondat separat

Potrivit sondajului liberalilor, situaţia stă în felul următor: USL- 72%; PDL- 10,3 %; UNPR-1,3%; PC-1,4%; PRM- 3% şi Partidul Poporului - 8%.  “La întrebarea – “Aţi auzit de USL- ”- 85% dintre cei chestionaţi au răspuns cu Da; iar la întrebarea “Aţi vota cu USL-” 72% au răspuns Da”, a declarat Claudiu Săftoiu. Interesant este că liberalii au sondat USL, dar din alianţa ACD au întrebat doar despre PC, nu şi despre PNL.

În urma sondajului efectuat, liberalii şi-au desemnat candidaţii pentru primăriile a şase localităţi, astfel: Florin Ungureanu pentru Primăria Rovinari; Elena Bobic pentru Primăria Licurici; Nicolae Budică pentru Primăria Tismana; Alexandru Lupulescu pentru Primăria Dăneşti; Dumitru Leuştean pentru Primăria Novaci şi Cristian Nicolcioiu pentru Primăria Glogova. “Pentru celelalte localităţi ne vom anunţa candidaţii peste câteva zile, după ce vom avea discuţii cu persoanele respective. După aceea vom purta discuţii şi cu partenerii noştri din alianţă în vederea stabilirii candidaţilor comuni”, a declarat Claudiu Săftoiu.

Primar PDL, consilieri USL

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, este convins de faptul că USL-ul va avea consiliile locale acolo unde primarii PDL vor câştiga alegerile. Dian Popescu a precizat că deşi actualii primari de la Rovinari, Cătunele şi Urdari au cele mai mari şanse să câştige alegerile, ei vor pierde cu succes consiliile locale din cauza partidelor pe care le reprezintă. “În momentul de faţă, Dorin Filip stă foarte bine în sondaj, dar nu atât de bine pe cât mă aşteptam. La Rovinari, vom avea surprize-surprize: Filip va câştiga alegerile dar cu un procent mult mai mic. Iniţial, credeam că are asigurat un procent de 80%, dar lucrurile nu stau aşa de bine întrucât PDL-ul are doar 23%. În prezent, Dorin Filip porneşte avantajat în campanie, cu procent mult mai bun decât Florin Ungureanu, candidatul nostru. Ungureanu va trebui să lupte pentru Primăria Rovinari. Tot bine stă în sondaj şi Ţuilă, primarul de la Cătunele. Se situează bine, dar cu semnul întrebării, şi Calotă la Urdari. Chiar dacă aceşti primari vor câştiga alegerile, vor pierde cu succes consiliile locale. În aceste condiţii noi vom câştiga viceprimarii”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj. Acesta a mai precizat că pe actualii primari i-a sondat separat de partidele pe care le reprezintă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: