Liberalii mai dau o ţeapă minerilor şi energeticienilor

Minerii şi energeticienii au fost puşi, din nou, în aşteptare, de PNL Gorj, care promisese o întâlnire, pe 19 noiembrie, între sindicaliştii din CE Oltenia şi specialiştii în domeniul energiei din partid. Aceasta este a doua oară când liberalii propun o întâlnire cu reprezentanţii minerilor şi nu se prezintă. Tot liberalii au anunţat formarea unei comisii la nivelul filialei Gorj, pe sectorul energetic, care nu a fost încă înfiinţată. Liberalii spuneau că întâmpină probleme din cauza numărul mare de membri de partid, circa 40 de specialişti, care vor să facă parte din această comisie. Joi însă, în conferinţă de presă, Barbu a spus că are doar patru confirmări de la persoane care vor să fie în comisie şi că mai aşteaptă alte răspunsuri.

Minerii s-au obişnuit cu minciunile PSD, însă trebuie să înceapă să se obişnuiască şi cu ale liberalilor. PNL Gorj a anunţat că întâlnirea programată pentru data de 19 noiembrie între membrii Comisiei de energie din partid şi sindicaliştii şi prestatorii din CE Oltenia nu va mai avea loc. Anunţul vine în ziua în care mai mulţi angajaţi ai CE Oltenia se află în greva foamei, problemele din companie fiind din ce în ce mai mari. Motivul? „Săptămâna viitoare toţi parlamentarii vor fi convocaţi pentru audierile noului cabinet. Şi chiar dacă nu era aşa, ar fi fost neserios, pentru că atunci când am antamat această întâlnire era un program de guvernare, un cabinet, era o strategie, acum e o aşteptare firească să vedem cine va fi ministrul de resort, care vor fi priorităţile sale. Imediat când cabinetul va fi validat şi va avea un punct de vedere pe sistemul energetic aici va veni comisia“, a declarat Tudor Barbu.

„Nu mai e timp să-i ascultăm“

Nu se ştie cum fac liberalii programul de guvernare, dacă nu se informează asupra problemelor din teritoriu. Întrebat dacă întâlnirea cu angajaţii CEO nu ar fi ajutat chiar la formarea unor idei despre plasarea sectorului energiei pe cărbune în noul program de guvernare, copreşedintele Tudor Barbu a dat de înţeles că liberalii vor avea soluţiile fără să stea de vorbă cu cei din complex. „Colegii mei vor să vină să spună gorjenilor că liberalii au ca prioritate faţă de CE Oltenia legea asta, ordonanţa asta, vrem atâţia megawatti, vrem să facem asta. Pentru că nu mai e timp să-i ascultăm, trebuie să venim şi cu soluţii. În decembrie se hotărăşte soarta complexului pentru totdeauna. Am fost la o discuţie (n.r.- şedinţă între parlamentarii din Oltenia şi directorul CEO Laurenţiu Ciurel) de unde am plecat cu pielea zbârlită“, a mai spus Barbu.

Senatorul de Gorj nu a dat detalii despre informaţiile aflate la şedinţă şi care i-au „zbârlit pielea“, acceptând astfel să devină complice cu actuala conducere, care ascunde adevăratele riscuri ale producătorului de energie. De asemenea, copreşedintele PNL nu crede că va dezamăgi angajaţii CEO, care aşteaptă de câteva săptămâni această şedinţă, dat fiind că prima a fost anulată. „Toţi oamenii înţelepţi şi oamenii care cred în partidul acesta, toţi vor înţelege că întâlnirea din 19 se amână, nu se anulează. Cum să te întâlneşti când nu ştii ce fel de guvernare vei avea? Cum să-i amăgim pe oameni?“.

Prima dată li s-a transmis liderilor din CEO că se vor întâlni pe 29 octombrie cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Întâlnirea a fost anulată înainte cu două zile de data programată. Cei doi au spus în timpul vizitei la Târgu Jiu că ei nu sunt specialişti dar că vor trimite la Gorj, pe 19 noiembrie, specialişti din Comisia de energie şi pe Cătălin Predoiu.

Din zecile de specialişti au rămas patru

Reamintim că subiectul comisiilor care să vină cu soluţii pentru CE Oltenia a fost deschis de liderii liberalilor, Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu. Iniţial au declarat că vor face o comisie cu membrii de partid, specialişti în minerit şi energie, care vor elabora o serie de soluţii pentru CEO. Comisia nu a fost formată nici până acum. Tudor Barbu a declarat că are patru confirmări. „Acum avem patru confirmări. Patru oameni care au confirmat ferm că vor să facă parte din comisia PNL la nivel judeţean, care să ne dea câteva linii directoare, ce am putea duce la Bucureşti. Mai aşteptăm o zi-două, dacă nu, am convenit cu Dan Vîlceanu că vom face publică această comisie. Nu e important numărul, ci să ne ţinem de cuvânt“. Ce patru sunt fostii directori Huidu, Bercea, Trotea şi Teodorescu

Anterior, Tudor Barbu declara că această comisie nu a fost înfiinţată în timpul dat tot de PNL pentru că s-au trezit că e plin de specialişti în partid. „În momentul în care am avut această idee nu am ştiut nu am ştiut că PNL are în Gorj atât de mulţi specialişti în minerit şi termo, încât comisia ar ajunge la 30-40 de membri. Vrem ca în această comisie să fie maxim 12 oameni de mare calibru, cu experienţă“, a declarat el. 

De precizat ar fi că Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a ironizat această comisie spunând că liberalii care lucrează în companie s-au dus şi i-au spus că nu vor să facă parte din această adunare şi şi-au cerut scuze că au fost anunţaţi în presă fără voia lor.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: