Liberalii otrăviţi

Crin Antonescu a înghiţit ani în şir soluţia imorală livrată de Felix şi abia acum îşi dă seama că a fost o soluţie otrăvită. Dan Voiculescu, de-a lungul timpului, s-a lipit ca o căpuşă de cel mai tare de la guvernare. Nu a avut nicio ezitare să se rupă acum opt ani şi jumătate de partidul lui Năstase şi să îi facă jocurile lui Băsescu. PC, soluţia imorală, cum a numit-o Traian Băsescu, a pupat unde a scuipat şi s-a aliat atunci cu democrat-liberalii. Partidul Conservator este cel care a adus atunci PDL la guvernare, oferindu-i mandatele pe care alegătorii le-au dat pentru ei ca aliaţi ai PSD. Că Băsescu s-a descotorosit de Felix cu prima ocazie, că de atunci antenele îl porcăiesc fără încetare… astea sunt consecinţele trădării celui numit turnătorul Felix.

Crin Antonescu a crezut că face un joc deştept atunci când s-a aliat cu PC, într-un moment în care nimeni altcineva nu dădea doi bani pe Voiculescu, cu antenele lui cu tot. Numai că Voiculescu a stat în braţele lui Crin cât i-a fost bine, iar acum flerul îi spune că trebuie să căpuşeze un alt animal politic: Victor Ponta.

Ruperea Alianţei de Centru Dreapta de către conservatori este încă un pas spre eliminarea variantei ca Antonescu să fie anul viitor candidatul USL la prezidenţiale. Ponta neagă varianta fără să clipească. Aşa e scenariul. Să nu uităm că şi Geoană a pierdut prezidenţialele pe mâna lui Ponta. Cred că deja Antonescu ştie că nu va fi candidatul USL la preşedinţie, dar îşi joacă şansa până la capăt şi speră ca lumea să îşi dea seama că a fost lucrat de aliaţi. Antonescu vrea să fie perceput ca victimă.

Ruperea ACD a fost urmată de negocieri intense ale PC de a avea candidaţi la alegerile europarlamentare pe lista PSD, semn că antenele vor fi apoi la dispoziţia social-democraţilor la prezidenţiale. Crin Antonescu va rămâne din ce în ce mai singur. Următorul pas va fi probabil trădarea din partea unor colegi de partid, poate a unor filiale PNL din ţară. Şi jocul va continua până când Ponta va rămâne singurul „prieten” al lui Antonescu. Nici nu va fi nevoie să îi dea lovitura finală, că nu va mai avea cui.

Poate că USL va rezista până la alegerile prezidenţiale de anul viitor, dar va fi un alt USL decât avem astăzi. În orice caz, nu Crin Antonescu va fi candidatul uniunii. Personal, cred că nici măcar al liberalilor. Discursul lui de ieri, când le-a spus conservatorilor să plece din USL dacă nu sunt mulţumiţi, că USL nu s-a făcut pentru mofturile lor, s-a vrut o reacţie fermă. De fapt, a fost o recunoaştere publică a lui Antonescu că a fost trădat de parteneri. Care parteneri, prin vocea lui „ala micu”, Daniel Constantin, au spus senini că aşa e în căsnicie, soţul dă vina pe soţie şi invers, dar de fapt important este doar rezultatul – destrămarea căsniciei – nu şi motivele.

Aşa că am un sfat pentru liberali. Căutaţi-vă preşedinte de partid şi candidat la prezidenţiale, că altfel vă găseşte cuplul Ponta-Băsescu. Antonescu e aproape istorie.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: