Liberalul Giorgi, ameninţat cu retragerea sprijinului politic

Liberalul Gabriel Giorgi riscă să i se retragă sprijinul politic în condiţiile în care nu va demisiona din Consiliul Local Târgu Jiu. Dian Popescu spune că Giorgi trebuia să aleagă între funcţia de consilier şi cea de director la Minprest de mai bine de o jumătate de an. Giorgi a declarat la un post de radio că „nu sunt argumente plauzibile” pentru un astfel de gest. Dian Popescu însă îi recomandă să nu se converseze cu el prin intermediul presei. Giorgi este forţat să demisioneze pentru ca Emilia Horhoianu să poată intra în Consiliul Local.

Liberalii au hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, în şedinţa Biroului Politic Municipal că Gabriel Giorgi trebuie sacrificat pentru ca în Consiliul Local Târgu Jiu să poată intra Emilia Horhoianu. Se pare că acesteia i se promisese postul de consilier municipal, după ce a rămas vacant locul pesedistului Constantin Blejan. Eşuarea discuţiilor cu PSD-ul i-a făcut pe şefii liberalilor să decidă înlăturarea lui Giorgi. Dian Popescu spune că există un regulament interior potrivit căruia un membru PNL nu poate deţine două funcţii în acelaşi timp. „În cadrul şedinţei Biroului Municipal a PNL s-a decis că Gabriel Giorgi trebuie să aleagă între funcţia de consilier local şi cea de director Minprest. El trebuia să opteze între cele două funcţii încă din luna decembrie, când a devenit definitiv pe postul de director de la Minprest. Există un regulament interior în cadrul partidului care prevede că o persoană nu poate deţine două funcţii în acelaşi timp”, a declarat Dian Popescu. Şeful liberalilor spune că nu a insistat cu demisia lui Giorgi la vremea când acesta a ocupat postul de director întrucât avea o „poziţie şubredă” în Consiliul Local. „Nu s-a insistat mai demult cu demisia lui Giorgi, pentru că o perioadă a avut o poziţie destul de şubredă în Consiliul Local şi nu ştiam sigur dacă rămâne sau nu”, a menţionat Dian Popescu.

Compromis de dragul partidului

Gabriel Giorgi nu vrea să renunţe la funcţia de consilier municipal, spunând că nu există argumente pentru a i se cere să demisioneze. „Mie nu mi-a solicitat nimeni demisia din funcţia de consilier până în acest moment. Pentru un astfel de gest trebuie să mi se aducă nişte argumente plauzibile, eu consider că nu există aşa ceva. Cele două funcţii pe care le deţin nu sunt incompatibile. Funcţia de director de la Minprest nu este una politică”, a menţionat Gabriel Giorgi. Şeful liberalilor îi transmite că trebuie să facă un compromis pentru partid. Ba mai mult, îl ameninţă cu retragerea sprijinului politic. „Îi recomand lui Giorgi să nu vorbească cu mine prin intermediul presei. Trebuie să facă un compromis pentru partid. Trebuie să aleagă între cele două funcţii, aşa a procedat şi Cosmin Ceauşescu. Există şi posibilitatea retragerii sprijinului politic în condiţiile în care Biroul Politic Judeţean va decide acest lucru. Biroul Politic Judeţean se va întruni după întâlnirea pe care o vom avea la nivel naţional, de la Constanţa, iar atunci se va discuta şi cazul Giorgi”, a precizat Dian Popescu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: