Liceele cu profil tehnic din Gorj, monitorizate la nivel naţional

Instituţia Prefectului şi Inspectoratul Şcolar Gorj au participat la o întâlnire unde le-a fost pusă pe tapet situaţia liceelor cu profil tehnic din judeţ. În urma acestei întâlniri s-a stabilit ca aceste unităţi vor fi monitorizate la nivel naţional pentru a se demonstra dacă specializările respective îi ajută pe absolvenţi să-şi găsească mai uşor un loc de muncă pe raza localităţii respective. Începând de luni, în fiecare liceu, vor fi organizate întâlniri cu elevii, părinţii, Consiliile de Administraţie, primarul şi Consiliile Locale.

Cele 24 de licee cu profil tehnic din judeţul Gorj vor fi monitorizate la nivel naţional potrivit unui proiect european. Scopul monitorizării este acela de a se vedea dacă există laboratoare, ateliere şi cadre didactice potrivite pentru specializările respective. În funcţie de acestea se va stabili dacă profilul este potrivit localităţii de pe raza căreia se află unitatea de învăţământ, urmând a fi menţinut sau nu pe viitor. “Se încearcă găsirea unor soluţii pentru inserţia mult mai uşoară a absolvenţilor de studii liceale în activitatea practică pe care o vor desfăşura după absolvire. Pe viitor se va pune problema ca liceele cu profil tehnic să aibă specializări cerute în zona respectivă”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Părinţii au un cuvânt de spus

Începând cu data de 4 octombrie, trei echipe mixte formate din reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Inspectoratului Şcolar, Forţelor de Muncă, Asociaţiei Romilor, unităţilor economice şi sindicatelor se vor întâlni cu elevii, părinţii, Consiliile de Administraţie ale liceelor, primarii şi Consiliile Locale pentru a se decide soarta profilurilor tehnice. “Întâlnirile se vor organiza separat, iar fiecare parte va avea un cuvânt de spus atât în vederea îmbunătăţirii dotărilor laboratoarelor şi atelierelor cât şi în privinţa menţinerii profilului respectiv. Părinţii vor completa nişte chestionare, fără date de identificare, în care îşi vor spune părerea despre baza materială a şcolii respective, despre profilul liceului, specificând totodată materiile pe care ar dori să le studieze copilul”, a mai precizat Marcel Romanescu.   

„Toate liceele din Gorj sunt acreditate, însă trebuie să-şi actualizeze planurile de acţiuni. La nivelul judeţului Gorj nu există absorbţie, dar acest lucru nu depinde de şcoală ci de economie“

Camelia Bibere, inspector şcolar IŞJ Gorj

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: