Liceul cu Program Sportiv va avea cantină şi cămin

Administraţia locală din Târgu Jiu vrea să realizeze pentru elevii Liceului cu Program Sportiv din municipiu un cămin, dar şi o cantină. Conform indicatorilor tehnico-economici, investiţia se ridică la aproape 6 milioane de lei. Deocamdată totul se reduce la o intenţie. Municipalitatea vrea să acceseze fonduri extrabugetare pentru realizarea acestei investiţii.

Autorităţile locale vor să atragă fonduri europene sau guvernamentale pentru realizarea unui cămin destinat cazării şi a unei cantine pentru elevii ce frecventează Liceul cu Program Sportiv, asta pentru că „în prezent aceştia nu au posibilitatea de cazare şi masă într-un mediu adecvat cerinţelor pe care le impune un program specific competiţiilor sportive”, se arată în referatul semnat de directorul tehnic al primăriei, Marius Ionescu. Conform elaboratorului studiului de fezabilitate, clădirea propusă a fi realizată va avea regim de înălţime P+2 pentru căminul de cazare elevi şi parter pentru cantină, cu realizarea unei învelitori tip terasă. Capacitatea de cazare a căminului şi capacitatea cantinei va fi de 60 de locuri.

Investiţia a fost estimată la 5.871.000 lei din care circa 3.469.000 lei vor fi necesari pentru construcţii şi montaj. Cantina va avea o suprafaţă desfăşurată de 250 mp, iar căminul de 1298 mp. Durata de execuţie este de 18 luni. Rămâne de văzut dacă autorităţile locale vor reuşi să atragă fonduri externe pentru realizarea acestei investiţii. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: