Licitaţie de 80 de milioane de euro la Aparegio

O lucrare de circa 80 de milioane de euro pentru realizarea unor lucrări de infrastructură în judeţul Gorj va fi scoasă joi la licitaţie. Potrivit primarului municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, este vorba de o licitaţie internaţională, la care s-au înscris 17 firme, multe dintre ele din Ungaria.

Lucrări ample de reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din cinci oraşe ale judeţul Gorj vor începe în prima parte a anului viitor. Aparegio este operatorul judeţean care se ocupă de administrarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din localităţile Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbeşti Jiu şi Ţicleni.

Finanţarea a fost obţinută prin programul ISPA, iar demersurile pentru a se ajunge până în punctul organizării licitaţiei au durat cinci ani. Primarul Cârciumaru spune că cea mai mare parte a banilor, peste 50 de milioane de euro, va fi alocată lucrărilor care vor fi realizate în Târgu Jiu, printre care o staţie de epurare a apei, precum şi realizarea canalizării în Polata şi Drăgoieni.

Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a cinci ani, până în 2012, ele demarând în luna ianuarie a anului viitor cu extinderea reţelelor de apă şi canalizare din municipiile Motru şi Târgu Jiu. Cea mai costisitoare lucrare, estimată la aproximativ 17 milioane de euro, este reabilitarea staţiei de epurare a municipiului Târgu Jiu. „Este un proiect major, fără precedent în judeţul Gorj“, a precizat primarul Cârciumaru. Acesta spune că la constituirea Aparegio mai erau două oraşe printre acţionarii societăţii, dar primarii acestora au preferat să se retragă. Este vorba despre localităţile Novaci şi Rovinari, care au pierdut astfel posibilitatea de a accesa o parte din aceste fonduri.

APAREGIO este societatea care se desfăşoară o activitate de întreţinere şi exploatare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi a staţiilor de epurare în cele cinci localităţi din judeţul Gorj – Târgu Jiu, Târgu- Cărbuneşti, Ţicleni, Motru şi Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: