Lider sindical: Avem nevoie de investiții, nu de instruiri

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au aflat cu surprindere că administrația propune să facă noi instruiri cu salariații pentru reducerea accidentelor de muncă. Ion Popescu, președinte la Sindicatul Renașterea de la Cariera Jilț Sud, a spus că este nevoie de investiții, nu de instruiri: “Important este să se facă investiții și pe parte electrică, și pe parte mecanică. Lipsa acestora este una din cauzele principale care duc la desele accidente în cariere și termocentrale. Pe noi nu ne încălzește această acțiune din partea conducerii, pe noi ne-ar încălzi dacă s-ar face investiții”.

Un angajat de 46 de ani a sfârșit, acum o săptămână, electrocutat la Cariera Jilț Sud. Administrația a anunțat măsuri. “În special, la oameni cu experiență apar aceste accidente. Încercăm cu toți șefii de sector, oamenii care trebuie să organizeze activitatea la cariere, să-i mai conștientizăm printr-o instruire pe protecția muncii în următoarele zile”, a spus directorul Direcției de Resurse Umane, Sorin Olaru.

Ion Popescu spune că electricienii fac instruiri în fiecare an. “Noi dăm în fiecare an examene pentru autorizare pe parte electrică, suntem examinați și pe parte teoretică, și practică. Ni se fac toate analizele. Noi în fiecare an suntem puși în fața unui extemporal pentru practicarea acestei meserii de electrician”, a explicat liderul sindical la Radio Infinit. “Nu sunt bani suficienți să facem și investiții, trebuie să o recunoaștem. Din păcate, totul se repercutează asupra noastră. Noi trăim cu speranța în fiecare an”, a mai spus președintele Sindicatului Renașterea. (A.A.)

Vizualizări: 2,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: