Liderii din învățământul gorjean, în audiență la ministrul Educației

Dascălii gorjeni se pregătesc din nou de proteste. Nemulțumiți de deciziile luate de Ministerul Educației în ultima perioadă, referitoare la cotizații sau neaplicarea hotărârilor judecătorești, aceștia sunt dispuși să facă naveta la București pentru a participa la acțiuni sindicale.

Liderii de sindicat din învățământul gorjean sunt puși pe fapte mari. După ce s-au consultat cu colegii de la nivel național, aceștia sunt hotărâți să schimbe sistemul de învățământ și să protesteze la București. ”S-a hotărât la Consiliul Național al Liderilor, unde s-a discutat în principal despre degradarea situației din învățământ şi să pichetăm începând de săptămâna viitoare ministerul în fiecare zi. Vor fi programate câte două sau trei județe pe zi, care vor participa cu câte 20 de persoane. Am luat această hotărâre pentru că am constatat că ministerul Educației ia măsuri în defavoarea școlii și nu cunoaște adevărata situație din școli”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învățământ, filiala Târgu Jiu.  Mai mult decât atât, sindicaliștii au depus o cerere de audiență în regim de urgență la sediul Ministerului Educației. ”Vrem să ne accepte în audiență pentru a-l informa despre situația din școli pentru a lua decizii în favoarea școlii. Sperăm ca soarta acestor cereri să nu fie aceeași cu soarta petițiilor depuse de Federația Sindicatelor din Învățământ din partea fiecărui membru de sindicat, la care nu am primit încă răspunsul în termenul legal. ”În petițiile anterioare am cerut punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești”, mai spune liderul de sindicat.

AȘTEPTARE

”Acum așteptăm, de la Federație programarea de participare pentru Sindicatul Liber din Învățământ filiala Târgu Jiu pentru a ne prezenta la București. Vreau să spun că și colectarea cotizației de sindicat este pe cale de a fi rezolvată și scopul nostru principal este ca membrii noștri de sindicat să nu piardă procesele în curs și eventual pe cele viitoare”, menționează Ponta.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: