Liderii PSD, mulţumiţi de procentele aduse de primarii liberali

PSD Gorj ar fi obţinut mult mai puţin la euroalegeri dacă primarii PNL nu ar fi trădat. Chiar liderul PSD Ion Călinoiu a subliniat rezultatul primarului din Cîlnic, singurul care a fost corect faţă de PNL. Ceilalţi primari PNL şi PDL au transferat voturile lor la PSD. Oricum, PSD Gorj rămâne în umbră pe lângă scorurile de la Mehedinţi sau Dolj.

Liderii locali ai PSD Gorj aşteaptă şi acum să fie sunaţi şi felicitaţi de premierul Victor Ponta pentru rezultatul de la Gorj. PSD a obţinut 43,88% la alegerile europarlamentare, deşi anunţau un scor de 70%. Acela era unul mobilizator, explică primarul Florin Cârciumaru. Preşedintele executiv Ion Călinoiu i-a asigurat pe liberali că rămân pe funcţii, dacă nu se ia după Crin Antonescu. Acesta a făcut referire la postul de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean ocupat de Mădălina Ciolocoi, la cel de subprefect ocupat de Virgil Drăguşin, dar şi la şefii de deconcentrate. „Dacă ei bat palma şi fac o alianţă e treaba lor. (..) Depinde de ei, nu de noi. Cât vor să mai stea în funcţie, dacă ei se duc după Antonescu şi Băsescu să fie liberi. Dacă îşi dau demisia ce, îi opreşte cineva?“, a declarat Ion Călinoiu. Cu toate că se laudă cu scorul obţinut, ei nu au fost sunaţi şi felicitaţi de Victor Ponta.

PSD a luat 10-15% de la PNL şi PDL

Pesediştii anunţaseră înainte de campanie 70%, dar au luat mai puţin cu aproape 30%. „Ne-am propus foarte mult ca să obţin ceea ce trebuie să obţin. A fost mobilizator. Nu ne purtaţi dvs. de grijă în ceea ce priveşte procentul pentru că premierul e foarte mulţumit de activitatea noastră“, a spus ofticat primarul Cârciumaru.

În realitate, scorul PSD în Gorj ar fi fost şi mai mic dacă primarii PNL şi PDL nu ar fi trădat şi ar fi lucrat pentru partidul ce i-a susţinut la funcţia de primar. „Pe primarii PDL, PNL nu i-a adus nimeni cu forţa, au venit lângă o echipă care ştie că face bine gorjenilor şi românilor. Iată, primarul din Câlnic a scos 60% pentru PNL. Nu puteam să vorbim şi cu primarul de la Câlnic? Întrebaţi-l dacă i-a zis cineva ceva“, a spus Călinoiu. Singurul primar liberal, corect faţă partid, a fost cel de la Cîlnic, el luând 60,2%.Liberalii ar fi putut obţine dublu în Gorj, dacă nu ar fi fost trădări. Unii au dat tot ce au avut PSD, iar alţii au împărţit voturile cu acest partid. Un exemplu este primarul Ilie Petroi din Aninoasa, care a făcut campanie pentru PSD şi a obţinut pentru partidul lui Călinoiu 59,67%, în timp ce PNL abia a luat 7,34%. La Bîlteni, scorul PSD de 45,25% ar fi trebuit luat de PNL, dacă primarul Gheorghe Păsărin nu ar fi trădat. La fel a fost şi la Urdari, primarul PNL Calotă aducând PSD 61,86%. Nici la PDL nu a fost prea bine. La Licurici, Turburea, Dăneşti, Padeş sau Fărcăşeşti nici nu s-a cunoscut că PDL este partidul care a dat primarii. Cel mai bun scor al PDL a fost la Roşia de Amaradia, 46,4%.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: