Liderii PSD se dezic de traseişti. Nici PNL nu-i vrea înapoi !

Soarta aleşilor locali care au profitat de Ordonanţa 55 pentru a trece la PSD este mai incertă ca niciodată. După ce Ordonanţa a devenit neconstituţională, liderii PSD se dezic de traseişti şi nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care aceştia îşi vor pierde mandatele. La rândul lor liberalii nu sunt dispuşi să-i reprimească în partid. Ba mai mult, copreşedintele Dan Vâlceanu spune că va propune excluderea lor în condiţiile în care se va trezi cu ei pe cap.

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat a fost cea care a avut cel mai mult de câştigat în urma Ordonanţei 55. Peste 100 de aleşi locali (primari, viceprimari şi consilieri) şi-au părăsit partidele în favoarea PSD. La doar două săptămâni după ce Ordonanţa a devenit neconstituţională, liderii PSD Gorj îşi iau mâna de pe aleşii care riscă acum să-şi piardă mandatele.

Florin Cârciumaru spune că nu-şi asumă responsabilitatea pentru primarii şi consilierii traseişti. „Nu pot anticipa eu ce se va întâmpla cu primarii şi consilierii care au trecut la alte partide, este o problemă juridică. După părerea mea, nu cred că se va ajunge să-şi piardă mandatele, însă nu trebuie să-mi asum eu această răspundere. Fiecare a fost liber să facă ce doreşte, a fost opţiunea fiecăruia. Nu ştiu de ce aş răspunde eu ca preşedinte al Partidului Social Democrat. A fost o opţiune din partea fiecărui consilier sau a fiecărui primar să treacă la PSD”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

De aceeaşi părere este şi Ion Călinoiu. „Nu cred că se va întâmpla nimic cu aleşii locali. Orice lege care produce efecte nu poate fi eliminată de o altă lege”, a precizat Călinoiu.

Vâlceanu: Nu trebuie să avem toleranţă faţă de trădători

În condiţiile în care traseiştii sunt lăsaţi de izbelişte de PSD, liberalii spun că nu vor accepta trădarea. Ba mai mult, copreşedintele Dan Vâlceanu este decis să ceară excluderea lor. „Problema traseiştilor va fi tranşată de legislativ, fie îşi vor pierde mandatele, fie vor reveni la partidele lor. Poziţia noastră a fost aceea că nu vom primi trădători, dar este posibil să ne trezim cu ei în partid şi atunci va trebui să decidem dacă îi păstrăm sau îi dăm afară. În condiţiile în care ne vom trezi cu ei în partid, eu unul voi propune colegilor mei să-i excludem. N-au decât să-şi piardă mandatele. Nu trebuie să avem toleranţă faţă de trădare şi trădători”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL.

La rândul său, Dian Popescu crede că aleşii locali vor rămâne în partidele la care au plecat. „Au plecat, sunt bun plecaţi. O lege nu se aplică retroactiv, rămân acolo unde au plecat. Ordonanţa e neconstituţională, dar ea şi-a produs efectele” a declarat Dian Popescu. 

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: