Liderul FNME, la poarta termocentralei. “Nu mi s-a părut corect”

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu a participat la discuțiile de sâmbătă ale premierului cu liderii de sindicat și administrația din Complexul Energetic Oltenia. Pîrvulescu și-a explicat absența. “Nu mi s-a părut corect să mă invite administrația. În alte dăți, și când am discutat atunci cu domnul Dragnea, invitația a venit dinspre PSD”, a spus Pîrvulescu.

Acesta a fost totuși la poarta termocentralei, acolo unde peste o sută de persoane au întâmpinat-o pe Viorica Dăncilă. “Am fost acolo ca localnic, pentru că sunt îngrijorat de perspectiva acestei zone și am vrut să îi spun premierului că fără mix energetic nu se poate”, a spus Pîrvulescu, adăugând că acum compania “se târăște”.

Liderul FNME a avut și alte critici la adresa administrației: “Nu cred că este normal să girăm noi, sindicatele, conducerea administrativă, atâta vreme cât nu știm în ce direcție merge compania. Când situația este delicată, trebuie vorbit. Când bilanțul va fi făcut public, să ne spună care e viitorul apropiat al companiei, dar pe bune. Nu că luăm iar împrumut garantat de stat. Noi nu mai avem cu ce garanta”, a spus președintele FNME.

Dumitru Pîrvulescu nu a vrut să spună de unde această supărare pe administrația CE Oltenia, dar potrivit unor surse compania și-a propus închiderea carierei Peșteana, acolo unde Pîrvulescu are sindicatul de bază.

Vizualizări: 4,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: