Liga 1, tot mai aproape de o îngheţare a sezonului

Majoritatea antrenorilor echipelor din Liga 1 îşi doresc să se renunţe la sistemul play-off / play-out instituit la nivelul prinului eşalon de câţiva ani. Tot mai mulţi reprezentanţi ai echipelor optează pentru un campionat cu 16 sau 18 echipe iar în acest sezon să nu mai retrogradeze nimeni.

Cornel Sfaiter, managerul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, a venit cu două variante, prima, în cazul în care se va relua campionatul, iar a doua, de rezervă, în cazul în care LPF si FRF vor fi nevoite să încheie sezonul prematur, adică în configuraţia actuală. Dacă nu va putea fi reluat campionatul, managerul lui Sepsi propune să nu retrogradeze nicio echipă din Liga 1 şi să promoveze patru din eşalonul secund. În acest mod, sezonul 2020-2021 s-ar juca în sistemul clasic, cu 18 echipe, iar Liga 2 ar urma să fie împărţită în două serii a câte 10 echipe sau mai multe, pentru ca la finalul sezonului viitor, din Liga 1 sa retrogradeze patru echipe, şi din Liga 2 sa promoveze câştigătoarele celor două serii. 

Cornel Șfaițer, manager la Sepsi OSK, speră ca Federația, Liga și cei doi reprezentanți ai Ligii 1 în Cex, să ceară părerea tuturor competitoarelor din Liga 1: „Sunt variante să terminăm numai turul din play-out, pentru că play-off-ul e mai scurt, se poate duce până la final.Formatul pentru următorul sezon e de discutat dacă nu vom mai putea face multe variante. UEFA ne recomandă să terminăm sezonul, dar nu ne poate spune ce format să alegem pentru următorul an. Aici îmi doresc să fim consultate și noi, cluburile, prin aleșii noștri în CEx.  Astfel am aduce mai mulți oameni la stadion, există mai mult spectacol, mai multă tensiune. S-ar crea miză pentru toate formațiile, atât din play-off, cât și din play-out. De asta are nevoie fotbalul românesc, de spectacol, suporteri la stadion și infrastructură".

Ce propune Cornel Șfaițer în cazul în care nu se va putea relua campionatul:

- să nu retrogradeze nicio echipă, să promoveze din Liga a 2-a patru echipe

- un sistem cu 18 echipe pentru 2020-2021

- împărțirea Ligii a 2-a în două serii de 10 echipe (pot promova mai multe echipe din Liga a 3-a pentru 2020-2021)

- din următorul sezon, care ar avea18 echipe, să retrogradeze direct patru echipe

- să promoveze doar câștigătoarele celor două serii de Liga 2, ceea ce ar însemna să  se joace în sezonul 2021-2022 cu 16 echipe, exact varianta propusă de FRF.

- sezonul 2021-2022 ar avea 16 echipe, 8 în play-off și 8 în play-out, cu sistem belgian, în care câștigătoarea din play-out poate juca pentru un loc de cupă europeană

Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: