Lipsa datoriilor financiare, eliminată din certificarea pentru Liga 2

Procesul de obținere a licenței sau certificării pentru noile sezoane de Liga 1, respectiv Liga 2 a suferit o serie de modificări de regulament efectuate de FRF. În urma răspunsului primit de la UEFA, FRF a efectuat modificări  în Regulamentul de certificare pentru noua ediție de Liga 2.

Având în vedere situația dificilă din punct de vedere financiar pe care o traversează toate cluburile în această perioadă, FRF a decis modificarea unor regulamente. A fost eliminat criteriul lipsei datoriilor financiare către asigurările sociale și autoritățile fiscale atât pentru cluburile care vor participa în noul sezon de Liga 1, cât și cel de Liga 2.

Din Liga 2, cluburile care sunt nevoite să depună dosarul pentru solicitarea licenței de Liga 1, dacă își doresc să evolueze în această competiție, sunt actualele șase prim clasate, adică: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.  „Dispune suspendarea prevederilor art. 44 din Regulamentul privind condițiile de participare la Campionatul național Liga a 2-a. Pentru evitarea oricărui dubiu pentru participarea în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a nu se va evalua condiția lipsei datoriilor financiare restante către asigurările sociale/autorităţile fiscale”, se arartă comunicatul FRF despre modificările aduse în regulamentele de licențiere, respectiv certificare.

Dosarul privind obținerea certificării pentru noul sezon de Liga 2 trebuie să îl depună, pe lângă ocupantele locurilor 7-19 din eșalonul secund, și prima clasate din cele cinci serii ale Ligii 3, adică: Aerostar Bacău (S1), Unirea Slobozia (S2), Progresul Spartac (S3), U Craiova 1948 SA (S4) și Fotbal Comuna Recea (S5).

Pentru aceste dosare lucrează şi cele trei echipe care evoluează pe stadionul din Târgu Jiu, Pandurii, ACS Viitorul dar şi FCU Craiova care este prima clasată în seria în care evoluează în Liga 3.

Vizualizări: 321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: