Lipsă de cultură în 15 localităţi gorjene

Un număr de 15 localităţi din Gorj nu vor organiza nici un eveniment cultural în 2012. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj va lansa astăzi agenda cultură a județului pe anul 2012. Directorul Ion Cepoi are însă o mare nemulțumire legată de acest eveniment. Agenda culturală va fi lansată deși nu este completă.

Instituțiile de cultură din județ asistă astăzi la un eveniment important, lansarea agendei culturale pe anul 2012. La eveniment vor fi prezenți toți directorii de cămine culturale din județ și se va vorbi despre strategii și politici culturale în Gorj. ”Au confirmat participarea la acest eveniment toate localitățile și în felul acesta centrul va putea stabili și modalitățile de perfecționare profesională a directorilor de așezăminte culturale pe termen scurt și mediu”, a declarat Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Au pierdut bani

Deși va fi lansată astăzi, agenda culturală a Gorjului pe 2012 nu este completă pentru că 15 localități au dat dovadă de nepăsare. ”Din păcate, agenda culturală nu este completă pentru că un număr de 15 localități, în ciuda insistențelor noastre, asta însemnând adrese, contacte telefonice, cele 15 nu și-au transmis către centru agendele culturale pe 2012 ceea ce a făcut ca eventualele manifestări pe care le vor organiza la nivel local să nu poată fi susținute nici de instituțiile județene de cultură și nici de Consiliul Județean”, a declarat Ion Cepoi. Acesta a menționat și care ar fi motivele pentru care primarii nu au transmis datele la timp. ”Fie este vorba de dezinteres față de fenomenul cultural local fie, într-o variantă optimistă, au suficiente fonduri la nivel local ca să susțină activitățile culturale”, a adăugat Cepoi.

FESTIVAL

Se pare că unii dintre primari chiar nu au nevoie de sprijinul Consiliului Județean pentru organizarea acestor manifestări culturale. ”Din motive proprii vom încerca să organizăm evenimentele respective pe propria cheltuială. Dacă nu am transmis agenda culturală asta nu înseamnă că vom renunța la activitățile respective, vom face cu banii noștri și atât. Noi avem un singur festival în luna mai sau octombrie”, a declarat Gheorghe Cristea, primarul din Hurezani.

NEPĂSARE

Printre primăriile care au manifestat un vădit dezinteres față de agenda culturală a județului în anul 2012 se numără Aninoasa, Bălănești, Berlești, Brănești, Bumbești-Pițic, Drăguțești, Glogova, Hurezani, Ionești, Lelești, Mătăsari, Roșia de Amaradia, Samarinești, Schela și Telești.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: