Liviu Andrei, mândru de cei doi copii ai săi

Andra şi Liviu Cristian sunt cele mai mari realizări şi totodată bucurii pentru Liviu Andrei, candidatul Partidului Democrat Liberal pe Colegiul 2 Senat. Este vorba de cei doi copii ai săi, fata având aproape 19 ani şi fiind în ultimul an de liceu, iar băiatul, de un an şi opt luni, abia a pornit pe drumul vieţii. „Ei sunt lumina ochilor mei, pentru ei muncesc, vreau să fie sănătoşi, să fie liberi, să-şi croiască destinul aşa cum vor“, spune Andrei.

Andrei s-a născut într-o familie de intelectuali, mama fiind învăţătoare timp de 42 de ani, iar tatăl a lucrat 38 de ani în finanţe. „De la mama am moştenit ambiţia, iar de la tata disciplina“, spune Andrei. „Mama mi-a călăuzit drumul în viaţă, fără ea nu aş fi ajuns aici. Ea mi-a fost mentor, ea şi-a dorit din tot sufletul să ajung undeva unde să fie bine pentru mine. Asta le doresc şi eu copiilor mei“, spune Liviu Andrei.

Pentru omul Liviu Andrei, matur şi cu multe probleme pe cap, satul Piscoiu din comuna Stejari în care a crescut înseamnă de fapt locul unde se simte din nou copil, după cum mărturiseşte.

Liviu Andrei are un spirit de învingător, pe care l-a insuflat şi celor doi copii ai săi: „Andra este un copil care ştie ce vrea de la viaţă, are aproape 19 ani, este în ultimul an de liceu la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu». Îşi doreşte să devină chirurg maxilo-facial şi sunt convins că îşi va împlini visul, la fel cum sunt convins că Andra va fi un model de urmat pentru Liviu Cristian“.

Candidatul PD-L pentru un post de senator a absolvit Academia de Educaţie

Fizică şi Sport din Bucureşti, iar primul loc de muncă a fost tocmai la Tulcea, la Şcoala Generală Caraliu. A revenit în Gorj destul de repede, în 1985, ca profesor la Clubul Sportiv Şcolar din Târgu Jiu. Având deprinderi de manager, Andrei a devenit în 1993 preşedinte al CSS Târgu Jiu, iar în 1998 era director al Liceului cu Program Sportiv. În anul 2000 şi-a început şi cariera universitară, în prezent fiind conferenţiar la Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad.

Deşi spune că este bine să fii pragmatic în viaţă, Andrei recunoaşte că a intrat în politică în 1997 mânat de idealuri: „Îmi amintesc că era în 1997, în martie, când la putere era Convenţia Democrată din România. Am participat atunci la o întâlnire a ministrului Marga de la Învăţământ cu ministrul Băsescu de la Transporturi, cu privire la acordarea de bilete gratuite pe căile ferate pentru elevi şi studenţi. Mi-am dat seama că politica îţi creează posibilitatea de a lua astfel de decizii şi atunci m-am decis să mă înscriu în Partidul Democrat, pe care îl simpatizam încă de la înfiinţare“.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: