Localnicii din Leleşti ajută pacienţii de la Sanatoriul TBC

Zeci de bolnavi internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa au primit pachete cu mâncare de la cetăţenii comunei Leleşti. Pentru primarul localităţii, Marian Rotaru, a devenit deja o tradiţie să le împartă acestor oameni necăjiţi pachete de trei ori pe an.

Acţiunea de anul acesta a adus bucurie atât în sufletul bolnavilor de la Dobriţa, cât şi copiilor asistaţi de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj din satul Răchiţi. Primarul Rotaru spune că la această acţiune participă an de an şi preoţii din mai multe sate ale comunei şi nu numai. „De când sunt eu primar aici, de trei ori pe an le duc pachete bolnavilor de la Dobriţa, bătrânilor de la azil şi copiilor din satul Răchiţi. Sunt 28 de copii acolo asistaţi de direcţie, care se bucură nespus de mult când primesc aceste pachete. Anul acesta am dus 1.500 de pachete pe care am reuşit să le strâng cu sprijinul preoţilor de la Leleşti, Frăteşti, Runcu, Ursaţi, Bârseşti, Rasoviţa. Este deja o tradiţie la care nu pot renunţa nici dacă aş vrea, pentru că oamenii mă sună şi îmi spun că aşteaptă pachetele. Personal mă duc şi le las la administraţia de acolo, o fac din suflet şi le recomand şi autorităţilor judeţene să facă astfel de gesturi”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Asemenea acţiuni au loc de trei ori pe an, spune primarul, în Săptămâna Luminată, la Moşii de Iarnă şi Moşii de Toamnă. Bucuria celor internaţi la spitalul din Dobriţa este cu atât mai mare cu cât mulţi dintre ei sunt din alte judeţe ale ţării, iar rudele le aduc pachete foarte rar.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: