Localnicii din Licurici spun că au „bombe“ lângă case

Nu mai au linişte de când au aflat că vor avea sonde chiar în spatele caselor. Li se întâmplă localnicilor din comuna Licurici. Iniţial, oamenii au fost de acord să cedeze pământ pentru amplasarea sondelor, dar acum realizează că nu au făcut o alegere bună. La momentul acela li s-a promis că sondele vor fi amplasate mult mai departe de gospodării, însă acum îşi dau seama că au fost minţiţi. Localnicii din Licurici speră acum să nu fie prostiţi şi cu banii care li s-au promis pentru următorii 49 de ani, pentru terenul de sub sonde.

Au crezut că se îmbogăţesc gazelor naturale, dar acum nu mai au linişte şi se gândesc cu groază la faptul că sunt în pericol. Oamenii din comuna Licurici stau cu frica-n sân, deşi au semnat pentru amplasarea mai multor sonde pe raza localităţi. Cei care au avut teren şi implicit case în zonele de unde se vor extrage gaze naturale au renunţat la pământ pentru următorii 49 de ani. Firma care amplasează sondele trebuie să le da bani, şi nu puţini pentru acest lucru, însă până acum nu au primit nimic. ”Am dat pământul din spatele casei pentru următorii 49 de ani. Am semnat contract şi sperăm să se ţină de promisiune, să nu ne prostească. Am negociat o sumă de bani, nu pot să vă spun cât pentru că mi s-a zis că e confidenţial, dar sperăm să-i primim să nu ne lase cu buza umflată, şi fără bani şi fără terenul pe care cultivam şi noi ce puteam”, explică un cetăţean.

„Noi am adus bomba în spatele casei“

Când au renunţat la teren, li s-a promis că sonda va fi amplasată mult mai departe, dar acum au constatat că aceasta este foarte aproape de gospodării, iar oamenii au început să-şi pună semne de întrebare. Se tem că oricând pot sări în aer, că şi-au adus „bomba“ chiar în spatele caselor. „Este vai de noi. Ne-au luat ochii la început şi am semnat să pună sondă pe terenurile noastre. Am renunţat şi la culturi, dar acum ne gândim la soarta noastră. Ne-au zis că o să fie mai departe, dar e chiar în spatele grădinilor. În urmă cu câţiva ani în zona asta au erupt sonde şi a fost prăpăd. Sonda aia de la Hurezani urlă în continuu, o auzim noi de aici. Aia e în câmp, dar nu ştim ce ne facem noi când îi dau drumul la asta. Zile liniştite nu mai avem. Ne este frică să nu sărim în aer. Dacă e ceva murim ca şoarecii. Am adus bomba lângă noi, şi nu mai avem ce face”, povesteşte un localnic.      

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: