Localnicii din satele Izvarna și Costeni vor avea apă plată la robinet

Veste bună pentru aproximativ 350 de familii din satele Izvarna și Costeni care aparțin de Tismana. După aproximativ 25 de ani, cea mai mare dorință a localnicilor devine realitate. În sfârșit vor avea la robinet cea mai bună apă care izvorăște chiar din cele două sate și care a fost propusă pentru îmbuteliere ca apă plată. Până acum localnicii din cele două sate primeau apă din alte surse, în timp ce apa care izvora din cele două sate ajungea la mai multe localități din Gorj și Dolj, inclusiv la Craiova.

Cele două sate, recunoscute pentru calitatea și proprietățile apei care izvorăște de aici, erau alimentate din alte surse, la fel ca și restul zonelor din Tismana. Niciodată nu li s-a dat o explicație pertinentă acestor oameni de ce apa de la ei din sat nu ajunge în casele lor, ci în locuințele craiovenilor şi în mai multe comune din Gorj și Dolj. După zeci de ani în care oamenii au cărat apă de la izvoare cu bidoanele, apa de la ei din sat va ajunge și la robinete. Această investiție costă aproximativ 300 de milioane de lei vechi și în aproximativ 3 săptămâni va fi finalizată. „Satele Izvarna și Costeni care erau alimentate separat din două surse, respectiv din lacul de acumulare prin intermediul stației de la Godinești și din aducțiunile de la Cerna Motru Sec, vor fi alimentate în perioada următoare de la Stația de Pompare Izvarna, cea care trimite apă și în Craiova. De fapt, până la Craiova alimentează și alte localități din Gorj și Dolj, iar această situație era greu de explicat cetățenilor, care erau nevoiți să care cea mai bună apă cu bidoanele, pentru că ei primeau apă din alte surse. Cele două sate sunt branșate la sistemul public de alimentare cu apă din Tismana și vor trece la Stația Izvarna. Investiția se ridică la aproximativ 300 de milioane de lei vechi și în felul acesta vor bea cea mai bună apă”, a declarat Marian Slivilescu,

Apă plată așteptată de 35 de ani, plătită mai scump

Potrivit primarului din Tismana, apa de la Izvarna a fost analizată de specialiști și a fost propusă pentru îmbuteliere ca apă plată și de aceea localnicii au așteptat mai bine de 35 de ani să o aibă la robinet. Apa poate fi consumată numai de familiile din cele două sate pentru că restul localității va fi alimentată din alte surse. Sătenii din Izvarna și Costeni vor plăti ceva mai scump pentru metrul cub de apă. „Apa de la Izvarna și Costeni a fost analizată și propusă pentru îmbuteliere ca apă plată. Este fără poluare și are o limpezime extraordinară chiar și în perioadele ploioase ale anului și de asta nu numai oamenii o apreciază. Din păcate nu o să putem alimenta decât cele două sate, iar cetățenii de aici vor plăti și mai mult. Au fost de acord să le fie majorat prețul de la un leu și 70 de bani la doi lei și 30 de bani. Restul cetățenilor din Tismana vor fi alimentați de la alte surse și plătesc apa cu un leu și 70 de bani metrul cub.  Vreau să vă spun că cele peste 350 de familii din cele două sate așteaptă de peste 35 de ani să fie racordați la rețeaua de la Izvarna, pentru că cea mai bună apă izvorăște din satele lor”, a mai spus Marian Slivilescu.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: