Locuri insuficiente pentru comercianţii veniţi la zilele oraşului

Centrul municipiului Târgu Jiu şi zona din faţa primăriei au devenit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 100 de comercianţii şi meşteri populari din întreaga ţară veniţi să-şi vândă marfa la Zilele Municipiului. Peste 50 de comercianţi de mici şi bere din Satu Mare, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Craiova şi Târgu Jiu au solicitat municipalităţii locuri în faţa primăriei, în condiţiile în care nu sunt decât 44 de amplasamente a câte 50 mp fiecare.

Un număr de 25 de comercianţi din Constanţa, Alexandria, Giurgiu, Corabia, Caracal şi Corunda şi-au instalat corturile şi tarabele în centrul municipiului Târgu Jiu încă de ieri dimineaţa. Alţi 44 de comercianţi de mici şi bere, din Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Novaci, Rovinari şi Târgu Jiu, şi-au instalat terasele în faţa primăriei. “Am avut peste 50 de solicitări în condiţiile în care nu am putut realiza decât 44 de amplasamente şi acestea de doar 50 mp. Au avut prioritate comercianţii din Gorj, iar apoi cei din alte judeţe, în ordinea în care au venit. Comercianţii de la terase vor plăti o taxă de 20 milioane de lei vechi pentru 6 zile, iar cei de la corturile amplasate în zona centrală vor plăti 72 lei/zi”, a declarat Florenţa Ţârcă, şeful Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Tiribombele, topoganele şi maşinuţele au umplut deja parcul de distracţii amenajat pe Stadionul Municipal. Circulaţia rutieră de pe bulevardul Constantin Brâncuşi, din zona din faţa Primăriei, a fost sistată începând ieri.

Pe lângă dulciuri şi jucării, din centrul oraşului se vor putea cumpăra şi obiecte din ceramică, împletituri din nuiele şi alte obiecte artizanale confecţionate de către meşterii populari. Târgul Meşterilor Populari din Oltenia se va deschide astăzi. Din cauza numărului foarte mare de comercianţi, de pe strada Victoriei, pentru meşterii populari au fost amplasate căsuţe pe partea dinspre Teatrul Elvira Godeanu. “Vor participa 20 de meşteri populari din Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Râmnicu Vâlcea. Primăria nu va încasa niciun fel de taxă de la aceştia”, a mai precizat Florenţa Ţârcă.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: