Locuri pentru romi în Biroul lui Romanescu

Conducerea PNL Gorj a amânat încă o dată validarea echipei lui Marcel Romanescu. Tudor Barbu a cerut ca din Biroul Permanent Local al PNL să facă parte şi reprezentanţii romilor din Meteor şi Obreja. Potrivit lui Barbu, romii sunt „ţinuţi cu japca într-o capcană pesedistă”.

Liberalii vor da un termen romilor pentru a-şi desemna reprezentanţi în Biroul Municipal. „În şedinţa de miercuri, am luat decizia ca atât Meteor, cât şi Obreja, zone în care etnia romă este majoritară, să primească două locuri de drept în cadrul Biroului Politic Local al oraşului Târgu Jiu. Domnul Romanescu va face oferta aceasta în mod public, vom da un termen ca până la începutul săptămânii viitoare, ceva de genul, reprezentanţii celor două zone să-şi desemneze reprezentanţi în Biroul Politic Liberal de la Târgu Jiu”, a declarat Tudor Barbu.

Acesta consideră că romii sunt folosiţi de Cârciumaru pentru a-i aduce voturi. „Sunt două zone vitregite în decursul anilor, sunt două zone folosite în mod incredibil, mafiot de către Florin Cârciumaru. Sunt oameni care nu plătesc taxe şi impozite, sunt oameni care n-au aprobări pentru case, care n-au autorizaţii, sunt oameni care sunt ţinuţi cu japca într-o capcană pesedistă de către Cârciumaru şi au dreptul, din punctul nostru de vedere, să aibă şi ei doi reprezentanţi acolo unde liberalii vor lua decizii la nivelul oraşului. Am constatat că sunt copii de romi care au terminat facultăţi, care au masterate, care pot veni alături de noi. Acesta a fost unul din motivele amânării validării Biroului Politic pe care domnul Romanescu l-a propus”, a precizat Barbu.

În altă ordine de idei, copreşedintele PNL Gorj se declară mulţumit de echipa lui Romanescu. Ba mai mult, Barbu a dat de înţeles că este de acord şi cu Viorel Gârbaciu, chiar dacă pe seama acestuia au apărut speculaţii că a făcut politica PSD. „Am văzut Biroul domnului Romanescu, persoană cu persoană. A fost o surpriză plăcut să găsesc foarte mulţi medici de valoare, foarte multe cadre didactice de valoare. Sunt şi oameni care l-au susţinut pe Ponta în 2012. Eu îl admir pe acel om, este unul dintre oamenii de cultură ai acestui judeţ. Omul ăla, când spunea „Votaţi-l pe Ponta” era liberal, iar liberalii erau în USL şi omul era loial partidului. Eu admir oamenii care sunt loiali echipei din care fac parte, care nu preacurvesc politic. Am citit în presă cum trebuie crucificat omul pentru că a spus „Votaţi-l pe Ponta”, dar el a spus într-un moment în care Ponta era şeful lui de partid”, spune Barbu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: