Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Locurile de la Casa Iris, suplimentate

Autorităţile locale şi-au luat măsuri de precauţie pentru a putea asigura adăpost oamenilor străzii în condiţiile în care gerul va persista. Deşi la Casa Iris mai sunt libere opt locuri, municipalitatea a luat în calcul varianta suplimentării acestora cu alte 10-15 locuri.

Un număr de 24 de persoane sunt găzduite în prezent la Casa Iris. Dintre acestea, 12 sunt bărbaţi care din cauza alcoolului şi-au pierdut locuinţa, iar şapte sunt femei, cu cinci copii, care în urma divorţului au rămas pe drumuri. În momentul de faţă, la Casa Iris mai sunt libere opt locuri. Cu toate acestea,  autorităţile locale şi-au luat măsuri de precauţie întrucât se aşteaptă ca numărul solicitărilor să fie mult mai mare în perioada următoare, din cauza frigului. “În momentul de faţă, la Casa Iris mai sunt libere opt locuri. În cazul în care vor fi solicitări avem posibilitatea de a pune în funcţiune încă un spaţiu unde să poată fi adăpostite circa 10-15 persoane. Casa Iris asigură persoanelor adulte cu sau fără copii, care au domiciliul legal sau sunt rezidente pe raza municipiului Târgu Jiu, condiţii corespunzătoare de cazare pe timpul nopţii, de igienă corporală, asistenţă medicală primară, supraveghere, servicii sociale dar şi consiliere psihologică”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Deşi majoritatea asistaţilor sunt cetăţeni de pe raza municipiului, la Casa Iris şi-au găsit adăpost pe timpul iernii şi persoane din alte judeţe. “În limita locurilor disponibile a fost acordată cazare în regim de urgenţă şi persoanelor fără adăpost din afara municipiului Târgu Jiu. Vineri seară a fost adăpostită o persoană din judeţul Dolj. De regulă, asistarea se face pe o perioadă de două luni, însă în cazuri speciale poate fi prelungită“, a mai precizat Teodora Ciobanu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: