Lotul Peştişani, condamnat cu suspendare. Telu Pîrvulescu, achitat!

Dumitru (Telu) Pîrvulescu a fost achitat în dosarul Peştişani, cel în care procurorul Moţa a dispus în 3 septembrie 2012 reţinerea pentru 24 de ore.

Ceilalţi inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, astfel:

-         Florin Pavel, primarul comunei Peştişani, care a făcut deja 9 luni de arest preventiv a primit o pedeapsă de 3 ani pentru abuz în serviciu în formă calificată, 5 luni pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi o amendă penală de 30.000 lei pentru neglijenţă în serviciu. Judecătorii au suspendat executarea pedepselor pe un termen de încercare de 6 ani. Pavel a fost achitat pentru acuzaţiile de luare d emită.

-         Floarea Radu-Dan, om de afaceri, patronul Tech Safety, a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, 2 luni pentru uz de fals şi a fost achitat pentru instigare la abuz în serviciu în formă calificată. Şi în cazul lui judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei. Judecătorii au dispus confiscarea de la Floarea a sumei de 1.113.962,89 lei.

-         Nicolae Isar, diriginte de şantier, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi 5 luni pentru fals material în înscrisuri oficiale, tot cu suspendare.

-         Dian Popescu, senator PNL, a fost condamnat la 5 luni închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu suspendare. Popescu a fost achitat pentru uz de fals şi de dare de mită

-         Gabriel Titus Popescu, fratele senatorului, 5 luni închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, cu suspendare. Gabriel Popescu a fost achitat pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu în formă calificată.

Soluţia este cu apel.

 

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: