Lucrări decontate și neefectuate în comuna Aninoasa

Lucrări decontate și neefectuate de peste 200.000 la două obiective de investiții! Asta au găsit reprezentanții Curții de Conturi care au făcut un control la Primăria Aninoasa. Neregulile constatate au fost la două dintre obiectivele de investiții de pe raza localității, în speță la rețeaua de canalizare și la reparațiile și amenajările făcute la Școala Primară Costești. Primarul din Aninoasa susține că totul a fost o neînțelegere a celor de la Curtea de Conturi.

Raportul Curții de Conturi prezintă un prejudiciu de peste 200.000 de lei creat în urma unor lucrări decontate și neexecutate. Cei care au fost în control la Primăria Aninoasa au considerat că lucrările plătite nu se regăsesc în teren. „La obiectivul de investiţii «Canalizare şi staţie de epurare în sistem centralizat a satelor Aninoasa şi Groşerea din Comuna Aninoasa, Judeţul Gorj», au fost decontate lucrări neexecutate în valoare totală de 214.466 lei, din care: articole neexecutate la ,, «Reţea canalizare» în valoare de 203.560 lei şi de 10.906 lei la categoria de lucrări «Drum acces staţie epurare». La obiectivul de investiţii «Reparaţii şi amenajări interioare Şcoala Primară Costeşti, Comuna Aninoasa», au fost constatate lucrări decontate, dar neexecutate în valoare de 2.198,49 lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Ilie Petroi: Cei de la Curtea de Conturi nu au înțeles

Primarul din comuna Aninoasa cunoaște conținutul raportului întocmit de Curtea de Conturi, însă nu este de acord cu cele constatate de cei care au fost în control. Ilie Petroi consideră că  lucrurile nu au fost înțelese de cei care au tras concluziile finale și au întocmit raportul, iar probleme semnalate au fost deja remediate. „Cu privire la Școala Primară de la Costești, acolo a fost un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei pentru că cei de la Curtea de Conturi nu au vrut să ia în considerare plinte care s-au făcut din gresie și i s-a imputat suma constructorului, iar acesta a și achitat acești bani. La sistemul de canalizare constructorul trebuia să confecționeze și să monteze capacele de la căminele de la canalizare.  Acestea sunt făcute din armătură de fier beton. Capacele din fier erau făcute, dar pentru că nu erau bani pentru turnarea betonului în interiorul acestor capace, constructorul normal că nu turnat beton pe toate capacele. Eu trebuia să decontez fierul beton și confecționarea capacelor. Curtea de Conturi a considerat că acestea nu sunt realizate, dar practic erau făcute. Am primit termen ca să le remediem și am rezolvat problema. A fost o neînțelegere la mijloc. Referitor la drumul de acces spre stația de epurare, într-adevăr acolo fiind timpul nefavorabil, drumul nu era finalizat cu borduri ca în proiectul tehnic, dar am rezolvat și aici”, a precizat Ilie Petroi.

Vizualizări: 328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: