Lucrări în pericol la drumul județean Târgu Cărbunești-Țicleni-Peșteana

Lucrările de modernizare pe DJ 675 Târgu Cărbunești - Țicleni - Peșteana Jiu sunt în pericol din cauza lipsei finanțării. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a ridicat această problemă și la ședința de lucru ce a avut loc săptămâna trecută la Ministerul Administrației și Internelor. ”Avem unele probleme legate de drumul județean de la Peșteana. Sunt probleme legate de birocrația dintre autoritățile publice locale, județene și centrale. La drumul județean de la Peșteana lucrările sunt oprite în această perioadă pentru că cererile de rambursare solicitate pentru finanțarea lucrării nu au fost până la ora actuală decontate de Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice. Am insistat ca firma constructoare să își continue lucrările”, spune Ion Călinoiu.

Lucrările se rezumă acum doar la repararea unor poduri. ”Pe mine mă interesează să nu intru în iarnă fără covorul asfaltic, cel puțin covorul I și II pe suprafața rutieră atacată deja. Pe DJ 675 Târgu Cărbunești - Țicleni este decapată o mare suprafață de drum, piatra cubică existentă pe acest drum de asemenea a fost recoltată și depozitată. De aceea nu vrem să avem probleme cu acest drum județean”, mai menționează acesta.

Încă din această perioadă CJ Gorj va lua măsurile necesare pentru pregătirea drumurilor pentru perioada de iarnă. ”Trebuie să planificăm rețeaua de drumuri județene, unde, pe lângă reparațiile necesare pe drumurile nemodernizate, în perioada de iarnă trebuie evaluate resursele în vederea asigurării materialelor necesare, precum și a utilajelor”, menționează Călinoiu. Valoarea reabilitării drumului județean este de 16.800 lei fără TVA.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: