Lucrări suplimentare de consolidare în satul Artanu

Consolidarea terasamentelor din satul Artanu, comuna Negomir, afectat de alunecări de teren în luna martie a acestui an, necesită lucrări suplimentare. Proiectanţii care se ocupă de această lucrare au considerat că în anumite puncte un zid de sprijin nu ar fi soluţia cea mai indicată, aşa că proiectul iniţial a fost parţial modificat. Firma care va executa lucrările suplimentare neprevăzute în contractul iniţial, în valoare de peste două miliarde şi jumătate lei vechi este Ydail Construct SRL, firma primarului Ion Iordache din Turceni.

Lucrurile se complică la consolidarea terasamentelor din satul Artanu, afectat de alunecările de pământ care ameninţau zece gospodării. Proiectanţii au stabilit ca în anumite zone să fie introduse coloane la o adâncime de 15 metri. „Ne-au schimbat soluţia proiectanţii. În loc de realizarea unui zid masiv cu o adâncime de cinci metri, aceştia au stabilit să introducă 20 de coloane la o adâncime de 15 metri pentru a proteja gospodăriile. Sperăm ca lucrarea să fie gata până la finele lunii iulie. Era finalizată acum, dar proiectanţii au stabilit că zidul nu va rezista în anumite zone, se va rezolva”, afirmă primarul Ion Gruescu. Chiar dacă şi în ultimele zile au căzut precipitaţii în comuna Negomir, edilul spune că nu a existat nici un pericol de alunecări de teren, apele fiind drenate la timp.

BANI

Pentru lucrările de consolidare din zona afectată de alunecările de teren din satul Artanu Guvernul a aprobat alocarea sumei de 20 de miliarde lei vechi, însă până la ora actuală s-au primit doar şapte miliarde, bani care deja s-au plătit firmei de construcţii pentru lucrările efectuate. Mai mult decât atât, primarul Ion Gruescu spune că deja are o datorie de şapte miliarde la firma respectivă, sumă ce reprezintă lucrări efectuate şi neplătite.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: