Lupii paznici la oi

Deja problema parlamentarilor transcende lupta politică. De ceva timp încoace, aproape toți parlamentarii (de fapt, majoritatea lor confortabilă, deci, judecând după urmări, chiar toți) nu mai acționează cum era, pe undeva, firesc - ca două haite care se luptă pentru putere, ci fix ca una singură. O haită mare și fioroasă care-și apără propriile interese și care schimbă legile întorcând România în timp, în vremuri nu tocmai imemoriale, că doar ni le amintim destul de bine de pe vremea guvernării Năstase.

Sâcâiți de insistența absolut enervantă a unor instituții de pază a democrației, așa cum au fost, probabil, gândite DNA-ul și ANI, parlamentarii (cu USL-iștii în frunte, dar secondați de tăcerea și chiar de unele voturi ale PDL) pur și simplu vor să desființeze chestiile astea. Nu legea cu super-imunitatea e pericolul real al acestor zile, ci aceea cu schimbarea încadrării parlamentarilor. Aceștia nu mai sunt funcționari publici, deci scapă, printr-o mișcare de pix, de orice formă de restricție referitoare la cheltuirea și direcționarea banilor publici. Nu doar parlamentarii o să aibă liber la furat, ci și marii baroni, dar și ăia mai mici de pe lângă ei, fie că sunt primari sau simpli consilieri. E ca-n codru, iar fiarele au colții ascuțiți și o poftă nebună de mâncare, că le-a ținut UE nemâncate atâta amar de vreme.

Dar nu-i bai. UE și-a trimis acum ambasadorii pe post de câini de pază. Papagali. Câinii-papagali de pază vor lătra și ursul jigărit va continua să meargă. Nestingherit, neostoit, de nesăturat, mereu în altă parte decât spre vest. Dacă vreți să vedeți România în occident, faceți ce făceați și până acum: emigrați. Unul câte unul, poate refacem națiunea undeva unde ar merita.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: